(RECEPT) Ne bacajte stari hleb: Napravite pitu koja će vas oduševiti svojim ukusom


IZVOR: Republika - 27.08.2020 | 16:54


Hleb je namirnica koja vrlo često pretekne u kući. Umesto da bacate hranu, napravite pitu od starog hleba koja će vas oduševiti ukusom.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

SASTOJCI

- 6-7 parčeta starog hleba isečenih na kockice

- 200 gr očićšćenog svežeg spanaća

- 1 glavica sitno nasečenog luka

- 1 manji čen belog luka

- 6-7 jaja

- 3 dl mleka

- 2-3 kašike kisele pavlake

- rendani kačkavalj

- 50 g maslaca

- suhomesnato po želji

- so

- bibet

- senf po želji

 
$bp("Brid_98547150", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

Priprema

Na zagrejanom maslacu prodinstati luk dok ne dobije staklastu boju, dodati beli luk, dodati dobro oceđeni spanać, par puta promešati da malo svene, skloniti sa ringle i začiniti solju i biberom.

Umutiti jaja sa pavlakom i mlekom, posoliti i pobiberiti, po želji umešati kašićicu senfa i malo narendanog oraščića.

 
$bp("Brid_98547171", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Na dno maslacem podmazane vatrostalne posude rasporediti kockice hleba, preko toga malo spanaća, narendanog kačkavalja, možete dodati i nešto suhomesnato (kobasice, pečenica, šunka...). Ponavljati dok se ne utroše sve predviđene namirnice, završiti narendanim kačkavaljem, preliti umućenom masom sa jajima i mlekom, pokriti folijom i ostaviti u frižideru oko 30 minuta.

Rernu zagrejati na 200°C. Posudu izvaditi iz frižidera 15 minuta pre stavljanja u rernu. Peći oko 35 minuta, do zlatno smeđe boje.