NE BACAJTE STARI HLEB: Evo kako da mu povratite svežinu nakon par dana!


IZVOR: Prva, Republika - 24.07.2020 | 11:41


Eksperimenti s hranom su odlična stvar, pogotovo kada nam otkrivaju načine da "vratimo u život" hranu koja bi inače završila u smeću.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

U ovom opisu verovatno ste prepoznali i onaj komad hleba koji stoji u vašoj kuhinji već nekoliko dana, ali zahvaljujući ovom jednostavnom kuhinjskom triku više ga ne morate bacati u smeće.

Evo šta možete uraditi:

Prvi korak – Natopite hleb vodom

Iako zvuči pomalo odvratno, nemojte se obeshrabriti jer ovo je tek prvi korak. Stavite hleb pod mlaz hladne vode i pričekajte dok korica ne bude natopljena. Svakako pripazite da mekani deo hleba ne postane previše natopljen.

Drugi korak – Ispecite ga!

Uključite rernu na 150-160°C i ubacite natopljenu veknu hleba. Pecite 6 do 12 minuta, zavisno od toga koliko se vode nalazi u hlebu.

I to je sve! Ovaj trik deluje jer se voda koju je upila korica pretvara u paru – ovo rehidrira unutrašnjost hleba zbog čega ona ponovo postaje mekana, a toplina iz rerne omogućiće vam hrskavu koricu spolja.