(RECEPT) Ovo jelo kada jednom probate, uvek ćete ga praviti: Bordet, riblji SPECIJALITET


IZVOR: Republika - 13.07.2020 | 13:40


Ubacite malo promena u svoju trpezu. Pored toga, što je ovo jelo jako zdravo i prepuno vitamina, definitvno će se svideti svakome ko ga bude probao da će poželeti još!

Foto: youtube.com/Jelajelena Petrovic

Foto: Ilustracija

Potrebni sastojci za pripremanje brodeta:

  • 2 velike glavice luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 veća paradajza
  • ulje maslinovo i malo suncokretovo
  • so, biber, aleva parika
  • 2 ljute feferonke
  • lovorov list peršunov list
  • 200 – 250 ml. beloga vina
  • 700 g ribe po izboru

Kako se sprema brodet?

Ribu očistit i iseći na parčad pa malo propržiti na ulju. Luk iseći sitno dodati ulje i jedno i drugo pa luk dinstati oko 30 min. da dobije staklastu boju.


Dodati oljušten i isečen paradajz, zatim lovorov list i ostaviti da malo ukrčka. Zatim sipati vino, dodati so, biber feferone i prženu ribu.

Poklopiti i krčkati na veoma tihoj vatri. Samo prodrmati nesme se mešati. Posle 20 min okrenuti ribu dodati beli luk i još malo krčkati da ispari sva tečnost.


Probati na ukus ako je potrebno dodati još soli. Skinuti sa vatre. Uz Brodet služiti rezance, kuvan krompir ili šta već zelite.