Jeste li ikada probali? Recept za mekani domaći hleb sa pivom!


IZVOR: Republika - 19.08.2019 | 03:14


Malo šta je lepše od mekanog, svežeg, domaćeg hleba. Evo šta vam je potrebno da napravite jedan takav.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • Šolja i po belog brašna
  • Šolja i po integralnog brašna
  • Četiri i po kašičice praška za pecivo
  • Kašičica i po soli
  • 1/3 kašičice smeđeg šećera
  • 350 mililitara piva

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni i podmažite pleh.

U većoj posudi pomešajte belo i integralno brašno, prašak za pecivo, so i šećer. Dodajte pivo i mešajte dok se sastojci sjedine, a onda ga zamesite rukama.

Prebacite testo u pleh i pecite 50-60 minuta ili dok čačkalica ne "izađe" čista.