Tradicionalni recept: Evo kako da napravite božićnu česnicu!


IZVOR: Republika - 07.01.2019 | 04:14


Prema srpskoj tradiciji, česnica je neizostavan deo božićnog ručka.

Foto: twitter.com/juznjackopero

Foto: Ilustracija

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • kockica kvasca
  • 500 ml mleka
  • 1 kg brašna
  • malo soli 
  • novčić

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema:

U mlako mleko rastopiti kvasac, zatim dodati jedno umućeno jaje. Sve to posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da bi se dobilo glatko testo. Ostviti testo da naraste.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Nakon toga ga izručite iz činije i još malo umesite rukama i tu ubacite novčić. Pecite česnicu u podmazanom plehu.