(FOTO, VIDEO) TUGA DO NEBA! ČOVEK GLEDAO KAKO MU ZID OD SEDAM TONA UBIJA BRATA


IZVOR: alo.rs - 29.08.2018 | 09:22


Nebojša Turović(56) tragično je preminuo nakon što se jutros oko 8.30 časova na njega obrušio zid od sedam tona na gradilištu u Kneza Miloša na mestu nekadašnje američke ambasade.

Foto: e-stock/K. Mihajlović

Hitna pomoć na mestu nesreće

Nesreća se dogodila naočigled njegovog rođenog brata, koji je stajao svega nekoliko metara dalje.

Kako kažu očevici, brat je u šoku posmatrao tragediju.

Foto: e-stock/K. Mihajlović

,Mesto gde je nesrećni čovek poginuo

"Rekao je: 'Poginuo je moj rođeni brat, bio sam od njega na pet metara, još jedan kolega je bio uz njega'", prepričava žena koja se našla kod gradilišta u trenutku tragedije.

Ona je rekla da je brat pričao kako je kod tog zida trebalo da bude postavljena cev, a da je radnik pokušao rukama da se zaštiti.

Prema nezvaničnim informacijama Turović  je heroj sa Košara. Poreklom je iz Kraljeva, a živeo je u Malom Mokrom Lugu. 

Foto: e-stock/K. Mihajlović

 OGLASILI SE INVESTITORI POVODOM NESREĆE

Parcelu na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. godine kupile izraelske firme "Yoši Avrahami" i "Almogim holdings", a rušenje je počelo sredinom prošle godine.

Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela, a povodom nesreće predstavnik KMR Development d.o.o izjavio je:

"Izražavamo najdublje žaljenje zbog nesrećnog događaja koji se dogodio jutros i izjavljujemo najiskrenije saučešće porodici našeg stradalog radnika. Zajedno sa nadležnim organima radimo na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do ove nesreće i zbog toga u ovom trenutku ne možemo da vam damo više preciznijih informacija. Bićemo na raspolaganju porodici za sve ono što im je u ovom trenutku neophodno, a javnost ćemo obavestiti o detaljima čim nadležni organi utvrde tačne činjenice".