(VIDEO) DRAMA SRPSKOG TURISTE U GRČKOJ: Momak (23) odjednom dobio napad astme i 2 srčana udara


IZVOR: Telegraf, Republika - 28.07.2018 | 18:00


Turisti koji borave na letovanju u Grčkoj mogu biti sigurni da će im tamošnji lekari pružiti potpunu negu i pažnju, a dokaz za to je i slučaj koji se dogodio u petak, kada je zahvaljujući lekarima u Pefkohoriju spasen jedan mladi život iz Srbije, saznaje Telegraf.rs.

Foto: Printskrin/kids save lives

Astmatični napad, otežano disanje, a zatim srčani udar, u samo nekoliko minuta je doživeo mladić (23) iz Srbije koji je boravio na letovanju u Grčkoj. Ipak brzom intervencijom lekara Konstantinosa Lazaridisa i nemačke medicinske sestre koji su ga odmah reanimirali i njegov život je spasen.

Mladić je nakon reanimacije helikopterom vatrogasne brigade prevezen u bolnicu u Solunu, gde je dobio još jedan astmatični i srčani napad, ponovo je reanimiran i sada je dobro.

Ovo nije prvi put da se dešavaju ovakvi srčani zastoji i napadi, a lekari uvek daju sve od sebe da spasu živote turista koji su u tom trenutku daleko od svoje zemlje i svojih lekara.

Tamošnji mediji pisali su o ovom događaju, a doktor Lazaridis je dobio sve pohvale, jer je on neko ko je 24 sata dnevno tu za sve turiste koji se ne osećaju dobro ili imaju neke tegobe.