EKSKLUZIVNI ISKAZ: Ovako se branio manijak koji je zgazio dete na Divčibarama


IZVOR: E. S. T. - 14.06.2018 | 17:57


Mnogo sam se potresao, ne mogu da se smirim. Osećam se loše, ne spavam, ne jedem... Žao mi je zbog svega što se dogodilo, žao mi je tog deteta i njegovih roditelja, kroz suze je na saslušanju ispričao Vladimir Vukašinović (43) iz Beograda, koji je u utorak ujutru tojotom naleteo na kolonu đaka na Divčibarama i usmrtio Aleksu Dimitrova (10), učenika trećeg razreda OŠ "Miloš Crnjanski" u Subotici.

Foto: ST/N. MANDIĆ/printscreen/www.facebook.com

Vladimir Vukašinović ubio dečaka Aleksu na Divčibarama

Kako Srpski telegraf saznaje, Vladimir V. se na saslušanju kajao zbog tragedije i nije prestajao da plače.

Došao u vikendicu

On je do detalja opisao kako je došlo do nesreće i tvrdio da su mu se kočnice pokvarile, iako je na vanrednom tehničkom pregledu utvrđeno da je tojota bila ispravna!

- U Rastovcu imam vikendicu, a dan pre nesreće dovezao sam majku i sina (7) u selo. Prespavali smo tamo, a kad smo ustali, s detetom sam krenuo do hotela "Pepa" da natočim vodu za piće. Obojica smo bili vezani, moj sin je sedeo pozadi i nismo nešto ni razgovarali - rekao je Vladimir Vukašinović.

Iako se sumnja da je u trenutku udesa kucao poruke na telefonu, te da zbog toga nije video decu, on je tvrdio da mu je telefon bio u džepu i dodao da je vozio prosečnom brzinom od oko 50 kilometara na sat.

Vladimir V.: Kad se vozilo zaustavilo, istrčao sam da pomognem povređenom dečaku, ali mi nisu dali da priđem

- Na ulasku u Divčibare video sam znak za naseljeno mesto, vozio sam dozvoljenom brzinom i spuštao se ka hotelu. Kad sam došao do krivine posle koje počinje pravac gde se nalazi hotel, tad sam ugledao kolonu dece. Stisnuo sam i kvačilo i kočnicu, kočnica je bila tvrda kao kamen, nije reagovala. Stisnuo sam kočnicu svom snagom, ali opet nikakve reakcije nije bilo niti je auto usporavalo - ispričao je Vladimir Vukašinović.

12 učenika povređeno na planini

Uspaničio se

Vozač tojote objasnio je da je razmišljao da povuče ručnu, ali se plašio da se vozilo ne prevrne.

- Kad sam shvatio da vozilo ne usporava, video sam ivičnjak od trotoara s leve strane. Namotao sam volan ulevo misleći da ću tako da se zaustavim. Uspaničio sam se, držao sam volan s obe ruke i prešao na suprotnu stranu puta. Mislim da sam prvo udario o ivičnjak, pa u decu. Sve je letelo! Nastala je opšta panika i histerija - plačući je rekao Vladimir Vukašinović.

On je dodao da je kad se vozilo zaustavilo istrčao da pomogne povređenom dečaku, ali da mu okupljeni nisu dali da mu priđe.