SVE VREME ŽIVEO U SRBIJI! Posle 20 godina bekstva uhapšen čuveni pljačkaš banaka Radosav Maštrapović! EVO KAKO JE KONAČNO PAO!


IZVOR: Republika - 21.02.2024 | 08:10


Tokom prvog razbojništva, šef agencije je napadnut kundakom pištolja, dok je u drugom slučaju meta bio "Credit Agricole" iz Pavie. Ukupno je navodno ukradeno 145.000 evra.

Foto: Shutterstock
SVE VREME ŽIVEO U SRBIJI! Posle 20 godina bekstva uhapšen čuveni pljačkaš banaka Radosav Maštrapović! EVO KAKO JE KONAČNO PAO!

Srpski državljanin Radosav Maštrapović uhapšen je krajem prošle godine na hrvatskom aerodromu nakon 20 godina provedenih u bekstvu zbog pljačke banke u Francuskoj i pronevere milionske svote novca u toj zemlji. On se, kako se saznaje, sve ove godine skrivao i živeo u našoj zemlji.

Maštrapović je, kako navode mediji, nakon bekstva i dalje koristio telefonske govornice u Srbiji, a u njegovoj kući je otkrivena kompjuterska oprema koja se koristila za falsifikovanje čekova. Sumnja se da je on bežao u Srbiju i vraćao se, ali je tek 20 godina nakon pljačke uhapšen.

- Radosav je osumnjičen da je bio logističar koji stoji iza pljački banaka 2004. godine, u Pontaku i Paviju, a nakon bekstva je započeo je novi život u Srbiji. Uhapšen je krajem 2023. godine i sada se nalazi u francuskom zatvoru iz kojeg želi da bude pušten - navode francuski mediji.

Maštrapović je bio u bekstvu od 2004. godine nakon što je osumnjičen za pljačku banaka u Pontaku i Paviju. Tokom prvog razbojništva, šef agencije je napadnut kundakom pištolja, dok je u drugom slučaju meta bio "Credit Agricole" iz Pavie. Ukupno je navodno ukradeno 145.000 evra.

Pored pljački banaka, Maštrapović se sumnjiči da je bio uključen u pronevere skoro 1,5 miliona evra putem falsifikovanih čekova. Navodno je bio glavni logističar krađa čekovnih knjižica iz poštanskih sandučića pojedinaca i firmi na Gornjim Pirinejima i Atlantskim Pirinejima. Tokom policijskog pritvora, jedan od uhapšenih za ovo delo priznao je da je delovao u ime Maštrapovića, te je unovčio tri ukradena čeka u ukupnom iznosu od 130.000 funti.

Radosav Maštrapović je uhapšen krajem prošle godine na hrvatskom aerodromu, nakon čega je izručen Francuskoj, gde se trenutno nalazi u zatvoru. U vreme pljačke banaka imao je 44, a sada ima 64 godine.

Bonus video