OVO JE ŽENA (37) KOJA JE POGINULA U STRAVIČNOJ EKSPLOZIJI U PARAĆINU: Nije joj bilo spasa, komšije u šoku!


IZVOR: Republika/A.K.G. - 20.02.2024 | 17:41


Žena A.S. je, pod uticajem sile eksplozije, pala sa trećeg sprata zgrade, zadobivši teške povrede tokom pada.

Foto: Društvene mreže
OVO JE ŽENA (37) KOJA JE POGINULA U STRAVIČNOJ EKSPLOZIJI U PARAĆINU: Nije joj bilo spasa, komšije u šoku!

U danasnjem tragičnom događaju u Paraćinu, žena A.S. (37) izgubila je život usled eksplozije plinske boce u svom stanu. Eksplozija se dogodila u Ulici majora Gavrilovića, na trećem spratu stambene zgrade, i ostavila je trag strave i šoka među svedocima ovog događaja.

Dramatični trenuci eksplozije

Prema svedočenjima komšija, eksplozija je bila izuzetno snažna, a prizor koji su zatekli nakon eksplozije bio je zastrašujući. Žena A.S. je, pod uticajem sile eksplozije, pala sa trećeg sprata zgrade, zadobivši teške povrede tokom pada.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Pokušaji spasavanja

Iako je A.S. pokazivala znakove života nakon pada, uprkos naporima medicinskog osoblja nije uspela da preživi. POGLEDAJ GALERIJU

Kako se saznaje, A.S. je živela sama, a bila je zaposlena u jednoj švedskoj firmi. Ovaj događaj je ostavio dubok trag u lokalnoj zajednici, a istraga o uzrocima eksplozije je u toku.

Šta prvo uraditi u slučaju požara?

Kako je u 80 odsto slučajeva uzrok požara zapravo ljudski faktor, odnosno nepažnja, nemar, nestručno rukovanje i održavanje raznih aparata, preopterećenje električne instalacije, ostavljanje električnih uređaja uključenih bez nadzora, ali i neoprezno odlaganje pepela nakon čišćenja ložišta, vatrogasci savetuju koje sve mere prevencije je neophodno primeniti kako bi se mogućnost izbijanja požar svela na minimum, ali i kako treba postupiti ako požar izbije u stanu, zgradi ili kući. 

Prvo i osnovno pozovite 193 i precizno recite adresu odnosno lokaciju požara, kao i to da li ima ugroženih osoba. Vatrogascima na licu mesta bilo bi poželjno dati što preciznije informacije o rasporedu prostorija kako bi što efikasnije pristupili gašenju, a pre toga omogućiti im nesmetan prolaz. Ukažite im na opasnosti ukoliko ih ima, kao što su na primer boce sa gasom, lakovi...

BONUS VIDEO