NOVO HAPŠENJE U SLUČAJU PANIĆ! Otkriven još jedan makro, određeno mu zadržavanje


IZVOR: Republika/ T. J. - 12.02.2024 | 16:13


Preduzimao radnje navodjenja, podsticanja i organizovanja predaje oštećenih ženskih lica drugim licima radi prostitucije.

Foto: Facebook
NOVO HAPŠENJE U SLUČAJU PANIĆ! Otkriven još jedan makro, određeno mu zadržavanje

U nastavku akcije hapšenja učesnika u lancu prostitucije koja je sprovedena od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i policijskih službenika PU za grad Beograd uhapšen je osumnjičeni I.Z. (rodjen 1998. godine).

Osumnjičenom se stavlja na teret da je zajedno sa osumnjičenima V.S. i S.L., koji su uhapšeni pre nekoliko dana i sa osumnjičenima U.P. i M.P., za kojima se intenzivno traga, preduzeo radnje navodjenja, podsticanja i organizovanja predaje oštećenih ženskih lica drugim licima radi prostitucije.

Osumnjičenom je odredjeno zadržavanje do 48h, a dana 14.02.2024. godine će biti saslušan u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja da, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, radi na otkrivanju svih učenika predmetnog dogadjaja, rasvetljavanju svih činjenica i razbijanju lanca prostitucije.

Podsetimo, osumnjičeni u lancu prostitucije V. S. je prilikom saslušanja rekao da se kaje zbog svojih radnji, te ispričao svaki detalj, svoju ulogu u organizovanju prostitucije, ali i  ulogu braće Panić i radnje koje su oni preduzimali.

On je tužiocu bez oklevanja rekao da priznaje delo da ce objasniti sve sto je učnio a sam njegov iskaz je od velikog značaja za dalji tog postupka.

Takođe, sud, prilikom određivanja pritvora ceni sve okolnosti, priznanje okrivljenog i postojanje zakonskih osnova za određivanje pritvora, koji razlozi su pošto je priznao svoje radnje te objasnio radnje koje su preduzimali braća Panic, kod V.S. po zakonu izostali.

BONUS VIDEO: