POTRESNE SCENE SA SUĐENJA KECMANOVIĆIMA! Majka Eme Kobiljski grli jedinu stvar koja je ostala iza njene ćerkice - suzama natapa sliku svog NASTRADALOG DETETA (FOTO)


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 29.01.2024 | 12:34


Neopisiva tuga roditelja...

Foto: ST/Nemanja Pančić
POTRESNE SCENE SA SUĐENJA KECMANOVIĆIMA! Majka Eme Kobiljski grli jedinu stvar koja je ostala iza njene ćerkice - suzama natapa sliku svog NASTRADALOG DETETA (FOTO)

Danas pred Višim sudom u Beogradu počelo je suđenja ocu i majci dečaka ubice koji je 3. maja 2023. godine izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", uzrokujući smrt devetoro dece i čuvara škole. 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Suđenje porodici Kecmanović

Majka Eme Kobiljski neutešno grli sliku svoje ćerkice

Među prvima koji su pristigli na suđenje su otac Angeline Acimović i majka Eme Kobiljski. Majka Eme Kobiljski donela veliku sliku ćerke. Sve vreme u krilu je drži obrgrljenu i gleda u nju. Na trenutke, skrhana majka je potpuno isključena od dešavanja u sudnici.

Kako saznaje Republika, od svih prisutnih roditelja nastradale dece, Nina Kobiljski se nalazi u najlošijem stanju. Od bola ne može da dođe sebi, grca u suzama dok grli sliku pokojne ćerkice. 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Roditelji Eme Kobiljski

Prekinuto suđenje 

Sudija Zoran Božović doneo odluku da tokom čitavog suđenja javnost bude isključena tokom suđenja Vladimiru i Miljani Kecmanović i dvojici zaposlenih iz streljane u kojoj je Kosta vežbao da puca.

- U skladu sa predlogom VJT i imajući u vidu da po zakonu moramo da stitimo interese maloletne dece isključuje se javnost i to u toku čitavog glavnog pretresa - rekao je sudija Bozović.

Sudija je upozorio učesnike postupka da u javnost ne smeju da cure informacije sa suđenja i da ce u suprotnom to biti oštro sankcionisano.

Nakon ovoga, tužilaštvo i odbrana će izneti svoja uvodna izlaganja, predložiti dokazne materijale i omogućiti optuženima da se izjasne o krivici.

Podsetimo, na početku suđenja sud je trebalo da odluči o predlogu tužilaštva da sa glavnog pretresa bude isključena javnost zbog zaštite interesa malolenih lica.   

Foto: ST/Nemanja Pančić, Republika, Facebook

Suđenje porodici Kecmanović

Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba „Partizan praktikal šuting“ Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti  za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu, što očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezbedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

BONUS VIDEO