KOSTINI RODITELJI IZUSTILI SVOJE PRVE REČI NA SUDU: Miljana se prva oglasila, Vladimir odobrio, a onda JE SUD DONEO JEDNU ODLUKU!


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 29.01.2024 | 12:08


Nakon izjašnjavanja Miljane i Vladimira Kecmanovića, sud se povukao da donese odluku o ovome.

Foto: ST/Nemanja Pančić
KOSTINI RODITELJI IZUSTILI SVOJE PRVE REČI NA SUDU: Miljana se prva oglasila, Vladimir odobrio, a onda JE SUD DONEO JEDNU ODLUKU!

Danas pred Višim sudom u Beogradu počelo je suđenja ocu i majci dečaka ubice koji je 3. maja 2023. godine izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", uzrokujući smrt devetoro dece i čuvara škole. Kako javljaju naši reporteri sa terena, u sudnici su se prvi put oglasili Miljana i Vladimir Kecmanović.

Naime, tužilaštvo je predložilo da postupak bude zatvoren za javnost zbog zaštite prava maloletnih lica. Iza toga su reagovali advokati odbrane koji zastupaju Kecamnoviće. Oni su zahtevali da upravo proces bude otvoren za javnost optuživši tužioce da su umnogome činjenica koje nisu trebali iznosili u javnost.

Sudija je tada pitala Miljanu Kecmanović kako se ona izjašnjava i da li se slaže sa zastupnicima odbrane. Ona je kratko odgovorila: Slažem se.

Na isto pitanje, Vladimir Kecmanović je samo klimnuo glavom. POGLEDAJ GALERIJU

Nakon izjašnjavanja, sud se povukao da donese odluku o ovome.

Tužilaštvo i odbrana će prema planu dalje izneti svoja uvodna izlaganja, predložiti dokazne materijale i omogućiti optuženima da se izjasne o krivici.

Osim za današnji dan, suđenje je zakazano i za 30. januar.

Pored oca Vladimira Kecmanovića i majke Miljane Kecmanović, optuženi su vlasnik streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting", Ratko I., i instruktor u tom klubu, Nemanja M.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predlaže kaznu zatvora od 12 godina za Vladimira Kecmanovića, kaznu od dve i po godine zatvora za Miljanu Kecmanović, dok su za Ratka I. i Nemanju M. predložene kazne zatvora od po tri godine.

Vladimir Kecmanović se suočava sa optužbom za teško delo protiv opšte sigurnosti, zbog obučavanja svog 13-godišnjeg sina za rukovanje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i nebezbednog čuvanja oružja, što nije primereno uzrastu deteta i zakonskim standardima.

BONUS VIDEO