MONSTRUM OSUĐEN NA 11 GODINA! Silovao pastorku kad je imala samo devet godina


IZVOR: telegraf.rs, Republika - 21.03.2018 | 08:38


Vladan Zdravković (46) iz Bukovca kod Despotovca osuđen je na 11 godina zatvora zbog silovanja pastorke S.M. (15), potvrđeno je u Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Foto: Ilustracija

Vladan je prvi put napastvovao devojčicu kad je imala samo devet godina u kući u Bukovcu koju je Zdravković čuvao poznaniku koji je u inostranstvu.

Drugi put je napao godinu dana kasnije, u kolima, na Badnji dan, u selu Bogova.

Viši sud u Jagodini je novembra prošle godine osudio Vladana na 15 godina zatvora, ali je drugostepeni organ smatrao da činjenice nisu adekvatno utvrđene.

Kako je Zdravković živeo u kući sa Danijelom Miladinović, majkom nesrećne devojčice, odmah po njegovom hapšenju Centar za socijalni rad izmestio je devojčicu u hraniteljsku porodicu.

- Izricanjem izvršne presude prestali su razlozi izuzimanja deteta iz biološke porodice, a kako majka Danijela nije lišena roditeljskog prava, devojčica će joj biti vraćena. U međuvremenu su socijalni radnici radili i na jačanju kapaciteta deteta i u odnosu sa biološkom porodicom, pa će S.M. biti vraćena odmah po završetku školske godine - izjavio je direktor Centra za socijalni rad u Despotovcu Radoslav Račić.