GODINE NEĆE IZBRISATI... Osvanula misteriozna čitulja za ubijenog Škaljarca: Stamatovića se setila porodica, a Dedovića ON!


IZVOR: Republika/J.B.O. - 19.01.2024 | 16:19


Od Stevana Stamatovića se oprostila porodica tužnim rečima, dok je zanimljivo velika umrlica koja je objavljena za Igora Dedovića misteriozno potpisana.

Foto: MUP, youtube/printscreen
GODINE NEĆE IZBRISATI... Osvanula misteriozna čitulja za ubijenog Škaljarca: Stamatovića se setila porodica, a Dedovića ON!

Igor Dedović, jedan od tadašnjih vođa "škaljarskog klana" i njegova desna ruka, Stevan Stamatović brutalno su likvidirani pre tačno četri godine dok su sa svojom porodicom večerali u jednom restoranu u Atini u Grčkoj. Sada su u novinama osvanulje čitulje kao pomen za ubijene, a upravo one šalju misteriozne poruke.

Da podsetimo, maskirani egzekutori ušli su u restoran prišli stolu za kojim su sedeli Dedović i Stamatović sa suprugama i počeli da rešetaju. Nakon rafalne paljbe Škaljarci su od zadobijenih povreda preminulu na mestu. Tom prilikom nije povređen niko od članova njihovih porodica, a sumnja se da je njihovo ubistvo naručio šef kavačkog klana Radoje Zvicer i da je za to dao milion evra.

Naime, sumnja se da je odbegli Zvicer taj zadatak poverio svojoj beogradskoj ispostavi klana - Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću koji su tada obavili zadato zajedno sa svojim saradnicima među kojima se spominje i Nikola Vušović Džoni, posdeća Kurir.

Porodice već četvrtu godinu zaredom objavljuju čitulju u crnogorskim novinama na današnji dan gde navode da i dalje pate za svojim najmilijima. Tako je bilo i ovaj put, pa se od Stamatovića oprostila porodica tužnim rečima, dok je zanimljivo velika umrlica koju je neko objavio za Igora Dedovića misteriozno potpisana.

- Godine neće izbrisati uspomenu na tebe. Živiš večno i uvek ćeš biti sa nama - u potpisu Ljusko.

Foto: Dan/Printscreen

Čitulja Igoru Dedoviću

Čitulja za Stamaovića glasi: "Navršavaju se 4 godine od kada nisi sa nama voljeni naš Stevane. Nećemo te zaboraviti, živiš u nama. Volimo te anđele naš. Počivaj u miru", u potpisu porodica.

Foto: Dan/Printscreen

Čitulja Stevanu Stamatoviću

Svedoci-saradnici koji su u minulom periodu svedočili protiv kriminalne grupe Belivuk-Miljković u Specijalnom sudu u Beogradu naveli su detaljno kako je došlo do celekupne organizacije lociranja, praćenja mete, a potom i same likvidacije.

- U restoran su ušetala četiri muškarca, prišla stolu, rasporedila se oko njega, izgovorila nekoliko reči na srpskom jeziku a potom zapucala. Ubice su izgledale kao vojnici. U lokal su ušetali u crnim pantalonama, sa šalovima preko lica i okružili sto. Bili su precizni. Čim su završili s pucnjavom, okrenuli su se i izašli - preneli su tada grčki mediji.

Brutalnom razračunavanju u Grčkoj, prethodila je surova likvidacija visokorangiranog Kavčanina Vladimira Roganovića u Beču decembra 2018. godine, ali i pokušaj Zvicerovog ubistva u Kijevu krajem maja 2020. U optužnici protiv Belivukovog kriminalnog ganga pominje se, pored ostalih žrtava, i ubistvo "pink pantera Nišlije Milana Ljepoje, za koga je Zvicer smatrao da je pronašao ekipu, koja će da ga ubije. Zločin u atinskom restoranu još nije rasvetljen, ali grčki istražitelji intenzivno sarađuju sa našim i crnogorskim pravosudnim organima, kako bi osumnjičene što pre priveli pravdi.

BONUS VIDEO