BRAĆA UBICE PONOVO PRAVE HAOS! Maloletnici OPET POBEGLI iz Centra za socijalni rad u Novom Sadu


IZVOR: Republika/ T. J. - 05.01.2024 | 11:51


Ovo je Z.N. treći beg iz novosadskog Centra za socijalni rad.

Foto: Shuttestock
BRAĆA UBICE PONOVO PRAVE HAOS! Maloletnici OPET POBEGLI iz Centra za socijalni rad u Novom Sadu

Trinaestogodišnji Z. N. ponovo je uspeo da pobegne iz Centra za socijalni rad u Novom Sadu, ovoga puta sa svojim mlađim bratom V. N. (11). Ovo nije prvi put da su braća uspela da izbegnu nadzor i pobegnu iz ove ustanove.

Ovo je Z.N. treći beg iz novosadskog Centra za socijalni rad gde su prvobitno smešteni nakon što su osumnjičeni da su 14. aprila prošle godine u Tovariševu ubili Todora Šunjku (75) te nisu mogli biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa zato što su mlađi maloletnici, a to su i iskoristili da pobegnu iz pomenute institucije, prenosi Blic.

Prethodni begovi Z. N. su bili praćeni serijom pljački i pokušaja krađa. Policija je utvrdila da su nakon prvog bega maloletna braća počinila čak 32 krađe i pokušaja krađe, dok se Z. N. sumnjiči da je nakon drugog bega izvršio još najmanje devet teških krađa i četiri pokušaja teške krađe širom Novog Sada.

Z. N. i V. N. su prvobitno smešteni u Centar za socijalni rad nakon sumnje da su umešani u ubistvo Todora Šunjke (75) u Tovariševu prethodne godine.

Budući da su mlađi maloletnici, nisu mogli biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa, što su iskoristili kako bi pobegli iz institucije.

Policija intenzivno traga za maloletnicima i preduzima sve mere kako bi ih locirala i vratila u nadležnu instituciju. Takođe, nadležne institucije će morati da preispitaju svoje mere i postupke kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

BONUS VIDEO: