KO TO DOLAZI U STAN KECMANOVIĆA? Komšije otkrile sve detalje: On je zadužen da Miljani i Kostinoj sestri odnosi stvari?


IZVOR: Republika/A.P. - 14.12.2023 | 14:20


Neko iz komšiluka mi je rekao da jedan čovek dolazi da odnosi stvari njoj i ćerki, tvrdi komšija koji živi ispod stana gde su živeli Kecmanovići.

Foto: privatna arhiva, republika, st/D.Kadic
KO TO DOLAZI U STAN KECMANOVIĆA? Komšije otkrile sve detalje: On je zadužen da Miljani i Kostinoj sestri odnosi stvari?

U stan u kojem je Kosta Kecmanović, dečak-ubica koji je 3. maja izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je pobio devetoro svojih drugova i radnika obezbeđenja ove obrazovno-vaspitne ustanove, živeo sa roditeljima, prema tvrdnjama komšija neko dolazi.

Komšija koji živi ispod stana u kojem su porodično  bili Kecmanovići uglanom ništa ne čuje iz stana, ali misli da Miljanin brat dolazi povremeno.

- Neko iz komšiluka mi je rekao da brat Miljane Kecmanović dolazi da odnosi stvari njoj i ćerki. Nisam siguran ko mi je to rekao, ali sećam se da se pričalo - kaže komšija Kecmanovića za portal Republika.rs.

Kako su naši reporteri videli na licu mesta, poštansko sanduče je prazno, što jasno govori da neko redovno skuplja poštu. Interfon, vrata i ostalo je isto kao ranije.

Ispred vrata su primetni tragovi na pragu, što je znak da neko redovno ulazi u stan.

Kako se može videti, čistačice koje rade u zgradi ne brišu ispred njihovih vrata.

Portal Republika.rs je već pisao da su u stanu Kecmanovića neposredno nakon masakra bili radovi, odnosno da su im vrata ofarbana. Komšije su to potvrdile našim reporterima.

- Farbali su vrata, Miljana je dolazila u stan, uzimala neke stvari, dođe povremeno tu. Ne viđamo je, zadrži se par sati, pa je verovatno, dok je sama odlučila da sredi porodični dom. Njima je imovina blokirana, pa ne verujemo da sređuje stan kako bi ga prodala, već da ga promeni kako se ne bi sećala vremena dok je živela tu sa Kostom - kazala je tafa komšinica.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv oca i majke Koste Kecmanovića.

Otac maloletnog ubice iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", Vladimir Kecmanović, optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti. Prema optužnici, sumnja se da je Kecmanović obučavao dete kako da rukuje oružjem, kao i da nije obezbedio uslove za čuvanje vatrenog oružja.

Tužilaštvo je Vladimiru Kecmanoviću predložilo kaznu od 12 godina zatvora, za majku dve godine i šest meseci, a za radnike streljane u koju je Kosta odlazio po tri godine. 

Takođe, i protiv majke se vodi postupak zbog nedozvoljenog nošenja i držanja oružja. Na jednoj čauri u kabinetu istorije je pronađen njen DNK, rečeno je na koferenciji Višeg javog tužilaštva.

Da podsetimo, Kosta Kecmanović je upao u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" 3. maja u 8.40 časova kada je sa vrata otvorio vatru na radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i ubio ga. Potom je pucao na tri devočice koje su se našle u holu škole. Krvavi pir je nastavio u kabinetu za istoriju, gde je pucao na učenike svog odeljenja VII-2,, kada je ubio šestoro đaka, a ranio petoro i nastavnicu Tatjanu Stevanović.

BONUS VIDEO