DUŠAN PRIZNAO DA JE SEKIROM PERICU UBIO ZBOG KRAVA: Određen mu pritvor do 30 dana!


IZVOR: Republika/M.Ž. - 02.12.2023 | 13:18


Kazna za počinjeno ubistvo je od pet do 15 godina zatvora.

Foto: Facebook
DUŠAN PRIZNAO DA JE SEKIROM PERICU UBIO ZBOG KRAVA: Određen mu pritvor do 30 dana!

Dušan T. (62) priznao je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Negotinu da je u četvrtak selu Urovica sekirom ubio Pericu Taricića (45).

Ubistvu je prethodila svađa, najverovatnije zbog stoke stradalog čoveka, koja je ušla na posed ubice.

- Osumnjičeni ubica saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu. Njemu su najpre predočeni svi dokazi koje smo našli protiv njega, i nakon toga on je priznao da je ubio Pericu. Kazao je da je sve bilo u afektu, da se mnogo iznervirao i, pošto je kod sebe imao sekiru, ubica je njome nekoliko puta udario sečivom nesrećnog Pericu. Nakon ubistva, osumnjičeni je otišao sa mesta zločina i poneo sekiru. Policija je tu sekiru pronašla širom pretragom terena jer ju je ubica sakrio u žbunje koje je udaljeno od mesta gde je počinio ubistvo – saznaje Informer od nadležnih.

Viši sud u Negotinu je ovo delo okarakterisao kao ubistvo (ne teško ubistvo) jer se dogodilo u afektu, jer nije bilo koristoljublja obzirom da je kod ubijenog Perice pronađen novac, i sve što je imao u džepovima. Kazna za počinjeno ubistvo je od pet do 15 godina zatvora.

- Osumnjičeni ubica je na saslušanju rekao da se kaje, da mu nije bila namera da ubije, ali je bio u rastrojstvu. Odluka Višeg javnog tužilaštva u Negotinu je da se ubica pošalje na psihijatrisko psihološko veštačenje u Specijalni zatvor Beograd – saznajemo  Informer iz Tužilaštva.

BONUS VIDEO: