ZBOGOM SINE MOJ, LJUBI TE TATA: Otac sveštenika se oprostio od voljenog Nemanje, sina i kolege - NEKA TI ANĐEO ČUVAR PODARI RAJSKA NASLEĐA!


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 28.11.2023 | 16:26


Poslednji pozdrav poginulom svešteniku poslao je njegov otac koji mu je na rastanku slomljen od tuge poručio da je porodica ostala neutešna.

Foto: Facebook
ZBOGOM SINE MOJ, LJUBI TE TATA: Otac sveštenika se oprostio od voljenog Nemanje, sina i kolege - NEKA TI ANĐEO ČUVAR PODARI RAJSKA NASLEĐA!

Od Nemanje Veličkovića koji je prekjuče poginuo u lančanom sudaru kod Kragujevca oprostio se potresnim rečima javno njegov otac Bora Veličković, takođe sveštenik SPC. 

- Sine moj, odlaziš od nas, ostavljaš nas same. Poslednji zagrljaj, ljubi te tata, zbogom dragi moj sine, oče Nemanja... Neka mi te anđeo čuvar vodi tim uskim putem i podari rajska nasleđa - napisao je sveštenikov otac na Fejsbuku. 

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 18.50 sati u mestu Botunje, na državnom putu Batočina- Kragujevac poginuo je sveštenik Braničevske eparhije  u lančanom sudaru tri automobila i autobusa.

Foto: Facebook

Sahrana sveštenika Nemanje je u sredu na groblju Šeškovac

Sa njim u kolima bile su supruga i njihove tri male ćerke. Sve su povređene i zbrinute u bolnici u Kragujevcu. Popadija je povredila ruku i van je životne opasnosti, kao i njena deca koja su lakše povređena.

Povređeno je i osam putnika iz drugih automobila i svi su prevezeni u UKC Kragujevac. Među povređenima je petoro dece koja su po povređivanju bila u stabilnom stanju.

Inače, nastradali Nemanja je bio sveštenik Braničevske eparhije i mnogo njegovih parahojina se od njega oprašta javno uz reči hvale za njegov rad i ljudske osobine koje su ga krasile. Posebno ga žale vernici koji su ga često sretali i sa njim razgovarali u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, u selu Viteževo gde je bio raspoređen.  

- Naš Nemanja bio je divan sveštenik, suprug i otac. Ovo je velika tuga za naše Viteževo. Tako mlad čovek da ode, tuga. Selo nam je zavijeno u crno. Mnogo se trudio oko crkve, okupljao je narod. Mi još ne možemo da poverujemo da ga više nikad nećemo videti - rekla je komšinica poginulog sveštenika.  

BONUS VIDEO