DARKU KOSTIĆU SE NASTAVLJA SUĐENJE, JAVNOST ISKLJUČENA! Kreator se tereti da je u špajz vezao mladića i pretio mu nožem!


IZVOR: Republika - 05.11.2023 | 16:29


Modnom kreatoru Darku Kostiću se nastavlja suđenje ove nedelje.

Foto: ST/N. MANDIĆ
DARKU KOSTIĆU SE NASTAVLJA SUĐENJE, JAVNOST ISKLJUČENA! Kreator se tereti da je u špajz vezao mladića i pretio mu nožem!

Suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću, koji je optužen da je 19. aprila prošle godine oštećenog Š.H. vezao u špajz svog atelja, a onda mu držeći nož u rukama uputio ozbiljne pretnje, nastavlja se ove nedelje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Kao i prethodnih puta, i sada će suđenje biti isključeno za javnost, s obzirom na to da je tužilaštvo zatražilo, a sud prihvatio predlog, radi zaštite interesa oštećenog. Suđenje će biti zatvoreno za javnost do kraja postupka, dok će presudi moći javnost da prisustvuje.

Foto: ATA Images

Nastavlja se suđenje Darku Kostiću

Podsetimo, branilac kao i modni kreator, protive se takvoj odluci suda, a sam Kostić, koji negira navode optužnice, tvrdi:

- Nema razloga da se isključi javnost, jer je ona već odavno uključena u ovaj slučaj. Javnost "masakrira mene i moju privatnost već mesecima". Uostalom, neka svako stane iza svojih reči i neka se čuje istina - rekao je Kostić, prenose Novosti.

Inače, tužilaštvo je u optužnom predlogu sudu predložilo da Kostića oglasi krivim za krivično delo protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dve godine.

Foto: E/Stock

Javnost isključena iz suđenja Darku Kostiću

Podsetimo, Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu u junu 2021. osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom - nanogicom zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela - polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

BONUS VIDEO