JEZIV OBRAČUN MIGRANATA KOD HORGOŠA: Troje mrtvih, jedan povređen - policija kontroliše sva prenoćišta na teritoriji Subotice!


IZVOR: Republika - 28.10.2023 | 16:01


Ubistva su se desila u napuštenim objektima nekadašnjeg poljoprivrednog dobra "Bačka".

Foto: shutterstock
JEZIV OBRAČUN MIGRANATA KOD HORGOŠA: Troje mrtvih, jedan povređen - policija kontroliše sva prenoćišta na teritoriji Subotice!

Uz granicu sa Mađarskom, na području Horgoša i Subotice, i dalje su raspoređene jake policijske snage nakon krvavog obračuna migranata. U ovom sukobu živote su izgubile tri osobe, dok je jedna povređena.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da je angažovanje policije počelo još sinoć u 3 sata. 

Ministar Gašić ističe da će biti kontrolisani svi hoteli, hosteli i sobe na dan.  On takođe upozorava taksiste da ne budu ljuti zbog oduzimanja automobila, jer su na neki način saučesnici u krijumčarenju migranata.

Policija je uhapsila šest osoba u Kanjiži - četvoricu državljana Avganistana i dvojicu državljana Turske. Oni se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ubistva su se desila u napuštenim objektima nekadašnjeg poljoprivrednog dobra "Bačka" u blizini naselja Horgoš. Migranti su u međusobnom sukobu koristili vatreno oružje, što je rezultiralo smrtnim ishodom za troje migranata.