BELIVUKOVA BANDA POSEDOVALA SNIMKE UBISTVA ČLANA KAVAČKOG KLANA: Evo zašto ih je zanimala likvidacija Baltića!


IZVOR: Republika - 21.09.2023 | 16:43


Kao što se ranije nagađalo, članovi Belivukove grupe su pregledali snimak Baltićevog ubistva kako bi identifikovali njegovog ubicu.

Foto: MUP Srbije, Tanjug/Rade Preli'
BELIVUKOVA BANDA POSEDOVALA SNIMKE UBISTVA ČLANA KAVAČKOG KLANA: Evo zašto ih je zanimala likvidacija Baltića!

Davorin Baltić (41), koji je bio visoko rangirani član kavačkog klana, je ubijen na početku 2018. godine u Vračaru. Prema informacijama Kurira, snimak njegovog ubistva dospeo je u ruke Veljka Belivuka i njegove bande tokom njihovog hapšenja.

Kao što se ranije nagađalo, članovi Belivukove grupe su pregledali snimak Baltićevog ubistva kako bi identifikovali njegovog ubicu. Na suđenju Belivukovoj grupi danas se govori o ovom snimku, posebno jer je ime Davorina Baltića više puta spomenuto u vezi sa razgovorima o Goranu Mihajloviću, koji se sumnjiči da je bio prva žrtva Belivukovog klana.

Treći svedok-saradnik u ovom postupku, Nikola Spasojević, takođe je pomenuo Davorina Baltića tokom svog svedočenja. Damir Hadžić se sumnjiči da je bio jedan od izvršilaca ubistava, a Spasojević je izjavio da se kao drugi izvršilac spominje Goran Mihajlović.

Podsećamo da su Damir Hadžić i Alan Kožar ubijeni na Krfu tokom leta 2020. godine, a Spasojević je tokom detaljnog svedočenja govorio o pripremama za to ubistvo, priznavši da je učestvovao u njemu zajedno sa Veljkom Belivukom.

Advokat Ivan Ninić: Da li je pominjan Mihajlović u nekom kontekstu?

Spasojević: Pominjan je u kontekstu da je jedan od dvojice učesnika u ubistvu Davorina Baltića.

Ninić: Da li je pominjana njegova bliskost sa Dedovićem i Stamatovićem?

Spasojević: Ne.

Takođe na današnjem suđenju je advokat Ivan Ninić pomenuo ponovo Baltićevo ime i dostavio lekjarsku sokumentaciju za Mihajlovića čiju porodicu zastupa kao oštećenu.

- Ovde je bilo reči o poznanstvu Nuždića (prim. aut. Aleksandar Nuždić, svedok o ubistvu Gorana Mihajlovića) sa pokojnim Davorinom Baltićem. Ja moram da kažem i da dostavim lekarsku dokumentaciju, da Goran Mihajlović nije imao nikakve veze sa ubistvom Baltića, to su neproverene i netačne informacije. Doneo sam dokumentaciju, on je imao hiruršku intervenciju 24.12. 2017. i otežano se kretao - rekao je Ninić.

BONUS VIDEO: