POZNATO STANJE DEČAKA KOG SU DROGIRALI ISPRED OSNOVNE ŠKOLE! Hitno se oglasio Urgenti centar u Kragujevcu!


IZVOR: Republika - 08.09.2023 | 11:06


Dete koje su stariji momci naterali ispred osnovne škole da pojede bombonu, na intenzivnoj nezi.

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ
POZNATO STANJE DEČAKA KOG SU DROGIRALI ISPRED OSNOVNE ŠKOLE! Hitno se oglasio Urgenti centar u Kragujevcu!

Stariji momci su ispred osnovne škole u Kragujevcu su naterali desetogodišnaka da pojede amfetamin, nakon čega se dete srušilo. Bez svesti je prevezen u Urgentni centar Kragujevac i nalazi se na jedinici intenzivne nege.

- Zvanično možemo da potvrdimo da je dečak na lečenju u UKC Kragujevac, u jedinici intenzivne nege Klinike za pedijatriju. Dete je stabilnih vitalnih funkcija i van životne opasnost - rekla je za Kurir Vanja Đorđević, PR UKC Kragujevac.

Dete koje pohađa četvrti razred osnovne škole u širem centru Kragujevca, stariji momci su naterali da pojede bombonu od koje mu je pozlilo, navodi Ucentar.

- Posle nekoliko trenutaka se srušio i bez svesti je hitno prevezeno u UKC Kragujevac gde je analizama ustanovljeno prisustvo amfetamina u krvi. Sada je stabilno - navodi pomenuti portal.

Inače, amfetamini su stimulansi koji deluju na centralni nervni sistem. Sintetički amfetamini se nazivaju metamfetamini - sintetički stimulans mozga koji uzrokuje promene mentalnih i motoričkih funkcija.

BONUS VIDEO