UHAPŠEN GLAVNI DIVLJI TAKSISTA U BEOGRADU: Sekuli oduzeto vozilo


IZVOR: Republika - 08.08.2023 | 16:43


MUP uhapsio šefa mafije!

Foto: Pixabay.com
UHAPŠEN GLAVNI DIVLJI TAKSISTA U BEOGRADU: Sekuli oduzeto vozilo

Kako saznajemo, danas je, u okviru velike akcije hvatanja divljih taksista, na aerodromu uhapšen šef taksi mafije u Beogradu, Sekula. On je priveden, a vozilo mu je privremeno oduzeto. Sekula je, nakon privođenja, pušten na slobodu.

Zlatan Zlatković, direktor "Beogradskog taksija" jednom prilikom za beogradske medije govorio je o golgoti kroz koju prolaze taksisti sa vozačima koji voze ''na divljaka'', pa je tom prilikom govorio i o ozloglašenom Sekuli.

- Organizator divljeg taksi prevoza je jedan Surčinac, zovu ga Sekula. Nakon što su me prebili, mene su prijavili za pokušaj ubistva, zvali su me da dam izjavu u policiju. Nakon toga je bio neki sastanak, pokušali smo da zakopamo ratne sekire. Izašao sam ranije, jer je na sastanak došao i dotični gospodin. Zatekao sam probušenu gumu posle sastanka. Sagnem se da promenim gumu, neko me šutne u glavu. Kasnije se utvrdi identitet i te osobe, koga zovu Popaj. Nikad nije bio procesuiran - pričao je svoja iskustva iz 2013. Zlatković.

Podsetimo, vest koja je obradovala sve mušterije, ali i beogradske taksiste je da više neće biti divljih taksista na beogradskom aerodromu.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da grupu divljih taksista koja već decenijama unazad pljačka ljude čini između 25 i 30 navodnih taksista.

- Grupa prema procenama otima do 30.000 evra dnevno što znači da svako od članova uzme oko 1.000 evra svakog dana - rekao je tada ministar Vesić.

Najnoviji sistem rada na aerodromu "Nikola Tesla" podrazumeva sledeće: kada sletite, uzmete vaučer koji ne menja novac, već vam garantuje da će vas taksisti voziti po unapred utvrđenim tarifama i bez vaučera ne možete da dobijete vožnju. Potom dolazite na taksi stanicu i tada ulazite u taksi vozilo, a ceo ovaj proces kontrolišu "Beli", odnosno komunalna milicija.

BONUS VIDEO