ŠAPČANIN UBIO BABU, PA POBEGAO U GRČKU: Zaglavio iza rešetaka, pa objavljivao fotografije na društvenim mrežama!


IZVOR: Republika - 11.06.2023 | 09:17


Baba i unuk su imali ugovor o doživotnom izdržavanju, a nesrećma žena se bunila da njen unuk ne ispunjava svoje obaveze iz ugovora, što se smatra motivom ubistva u Šapcu.

Foto: facebook/printskrin
ŠAPČANIN UBIO BABU, PA POBEGAO U GRČKU: Zaglavio iza rešetaka, pa objavljivao fotografije na društvenim mrežama!

Šapčanin D. Č. (33), koji je uhapšen zbog sumnje da je pre godinu dana ubio svoju babu F. Č. (75), pa njeno telo zakopao u obližnjem selu, navodno je ubio babu nakon što su se posvađali oko nasledstva.

Prema rečima izvora, baba i unuk su imali ugovor o doživotnom izdržavanju, a nesrećma žena se navodno bunila da njen unuk ne ispunjava svoje obaveze iz ugovora, piše Kurir.

Imućna porodica

- Sumnja se da je D. Č. kobnog dana, 26. jula 2022, došao do dela kuće u kom je živela F. Č. Zatekao je babu kako ruča, a onda su počeli da se raspravljaju. U naletu besa, on je uhvatio staricu za vrat i zadavio je. Telo je potom umotao u ćebe, stavio u gepek automobila, odvezao u šumu u selo Drenovac udaljeno 12 kilometara od Šapca i zakopao ga. Nestanak F. Č. sutradan je prijavio njen sin - navodi naš izvor i dodaje:

- Kada su prijavili nestanak babe, policija je, navodno, u njenoj kući našla tanjir sa ručkom na stolu. Na stolu je bila i njena lična karta.

Komšija ove porodice navode da je unuk s babom imao ugovor o doživotnom izdržavanju.

- Oni su imućna porodica, a baba i unuk su živeli zajedno na velikom imanju, ali svako u svom prostoru. Baba je bukvalno živela za D. Č. i želela je sve njemu da ostavi, iako ima još petoro unučadi. Čuli smo da je ugovor o izdržavanju napravila nakon što je imala probleme i svađe sa sinom, inače ocem osumnjičenog, oko nasledstva - kažu oni i dodaju:

- Iako su se u jednom trenutku pomirili, baba je ostala pri svojoj odluci da sve ostavlja D. Č.

Kako kažu komšije, D. Č. je dva dana pošto je ubio F. Č. i sakrio njeno telo, na svom Fejsbuku okačio njenu fotografiju i apel za pomoć u potrazi.

- Nestala osoba, molim građane Šapca ako je vide bilo gde da je prate i odmah nazovu policiju ili ovaj broj telefona 060/144****. Unapred zahvalni članovi porodice - napisao je osumnjičeni unuk 28. jula 2022. godine.

Slike iz zatvora

Oni dodaju i da je ubrzo potom otišao iz Šapca, ali i iz Srbije.

- Čuli smo da je otišao u Grčku, gde je i ranije odlazio uglavnom kako bi se bavio kriminalnim aktivnostima. Navodno, pošto je ušao u Grčku uhapšen je, jer ga je tamošnja policija tražila zbog nekog ranije počinjenog razbojništva. Iz zatvora je kačio i slike na Fejsbuk, a u aprilu je postavio čitav album sa naslovom "Moja braća" i opisom "Tamo daleko, Bog čuva one koji čuvaju sebe i zajedno se drže" - kaže sagovornik i dodaje da se u Šabac vratio nakon nekoliko meseci.

- Kad se vratio oženio se, pravio je i slavlje - kaže komšija.

Tukao ženu, pa priznao i ubistvo

Za zločin se saznalo kada je šabačka policija pre nekoliko dana uhapsila D. Č. zbog nasilja u porodici.

- Njega je prijavila supruga, policija je došla i privela ga. Međutim, tokom saslušanja, on je rekao i da je prošle godine ubio babu. Potom je policajcima objasnio gde je zakopao telo i odveo ih je do tog mesta - kaže izvor.

BONUS VIDEO