PRINCIPI OTELI KIĆINOG PRIJATELJA?! Mučili ga više od 10 dana na nasipu, gubi mu se trag pre četiri meseca!


IZVOR: Aleksandra GRUJIĆ - 07.04.2023 | 14:17


Za otmicu Aleksandra Lazića optuženi su Miloš S. (23), Marko Z. (27) i Aleksa A. (24) i oni se nalaze u pritvoru.

Foto: Facebook
PRINCIPI OTELI KIĆINOG PRIJATELJA?! Mučili ga više od 10 dana na nasipu, gubi mu se trag pre četiri meseca!

Aleksandar Lazić nestao je 3. decembra prošle godine, kada se nije vratio iz dozvoljene šetnje, zbog čega se u prvi mah pretpostavljalo da se dao u beg. Međutim, istragom je utvrđeno da je Lazić otet i držan u zarobljeništvu više od 10 dana, nakon čega je odveden na nepoznatu lokaciju od kada mu se gubi svaki trag.

Za njegovu otmicu optuženi su Miloš S. (23), Marko Z. (27) i Aleksa A. (24) koji se nalaze u pritvoru, a terete se za krivično delo otmica za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 18 godina.

- Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni 3. decembra 2022. godine, oko 14 časova zajedno sa više nepoznatih lica, po prethodnom dogovoru, silom odveli A. L. i zadržali ga više od 10 dana, u nameri da njega ili nekog drugog prinude da nešto učini, ne učini ili trpi - navode iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Lazić je poslednji put viđen u Ulici Branka Momirova u naselju Krnjača, a kako portal Republika.rs nezvanično saznaje, njega su oteli mladići koji pripadaju grupi " Principi", čije su vođe ozloglašeni Marko Miljković Mesar i Velja Nevolja.

- Trojica osumnjičenih su navodno članovi navijačke grupe "Principi", koja je inače, dobro poznata po kriminalnim radnjama, otmicama i krvničkim zločinima. Koliko sam upoznat, postoji grupa od pedesetak mladića koji su članovi navijačke grupe, pa se pretpostavlja da nisu samo Miloš, Marko i Aleksa učetvovali u otmici, već da ih je bilo mnogo više - navodi izvor upoznat sa slučajem za Republiku.

Novinari Republike posetili su i kuću u kojoj je sve do otmice živeo Aleksandar, međutim njegova majka nije želela da razgovara.

Lazić je, prema saznanjima beogradskog portala, bio u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom odnosno nanogicom, zbog trgovine narkoticima.

- Imao je manjih problema sa zakonom, a nanogica mu je stavljena nekoliko meseci pre nestanka. Otmičari su najverovatnije pratili njegovu kretnju, jer je između 14 i 15 časova imao dozvolu da izađe iz kuće, te iskoristili priliku i oteli ga - navodi izvor upoznat sa slučajem.

Inače, Lazić je bio strastveni navijač beogradskog kluba Partizan i bio je odan frakciji čiji je vođa bio Ljubomir Marković Kića.

- Voleo je Partizan, ranije je stalno odlazio na utakmice kad je bio mlađi, a bio je blizak Alkatrazima, koji su svi bili pogođeni kad je Marković ubijen - dodao je dobro upućeni izvor.

Foto: Facebook

 

Podsetimo, nestanak Aleksandra Lazića prijavljen je 5. decembra prošle godine, a policija je, kako je beogradskom novinskom portalu tada potvrdio Lazićev prijatelj, 8. decembra locirala njegov telefon u krugu od dva kilometra oko kuće. Međutim, on do danas nije pronađen.

BONUS VIDEO