REKAO MI JE DA ĆE BITI NEKOG KEŠA! HRVATIN OTKRIO U SUDNICI : Imao sam tri razloga da namestim Goksija, zbog para sam prihvatio da ubijam za klan


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 23.02.2023 | 13:21 >> 13:57


U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem i druga krivična dela.

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock
REKAO MI JE DA ĆE BITI NEKOG KEŠA! HRVATIN OTKRIO U SUDNICI : Imao sam tri razloga da namestim Goksija, zbog para sam prihvatio da ubijam za klan

Nakon što je svedok saradnik Srđan Lalić završio komentarisanje fotografija, Miljković i Belivuk su mu postavljali pitanja. Nakon toga, prvi put je za govornicom stao drugi svedok saradnik u slučaju protiv klana Veljka Belivuka, Bojan Hrvatin.

Hrvatin u svedočenju priznaje da je za klan pristao da navuče Gorana Veličkovića i da učestvuje u ubistvima drugih žrtava. 

- Na stadion sam išao da uzmem travu na probu. Zaglavio sam u bolnici posle tuče u gradu. Imao sam i operaciju, prvu. U dva navrata sam bio u Urgentnom na lečenju. Miloš me je obilazio iako je korona bila. Dopisivao sam se sa na skaju sa Miljkovićem koji je takođe bio u bolnici i počeo sam da pišem i sa Belivukom. Izašao sam iz bolnice i Miloš me tada pitao za Goksija - objašnjava Hrvatin i nastavlja: 

- Rekao mi je: " Ima ga, nosi masku, čuva se, nije ujutru tu, dolazi popodne"- skapirao sam da je to Goran. Rekao sam mu da ga imam na skaju i da uzima od nas travu. Kazali su mi da je Goksi dupljak i da radi i za druge navijačke grupe. Miljković i Belivuk su me pitali da li hoću da navučem Goksija i ja sam pristao iz tri razloga. Najviše zbog novca. 

Kako je naglasio, Miljković je sa njim razgovarao o tome.

- Rekao mi je da će biti nekog keša nekog. Rekao mi je da je Zvicer burazer. Miljković mi je rakao da oni stoje iza Atine. Objasnio mi je za sukob kavčana sa škaljarskim klanom. Rekao sam mu da može da računa na mene za ubistva  jer su to dobre pare - naglasio je Hrvatin.

Miljković je na skaju glumio Matorog: Slao mi je sliku čoveka na crvenom traktoru 

Hrvatin u jednom dahu priča kako se realizovao plan za otmicu Goksija Veličkovića. 
- Parking gde me je Goksi ostavljao se činio kao dobro mesto da ga namestim kriminalnog grupi kojoj sam pripadao. Kasnije sam saznao da je to Radnička 32.  Promenili smo plan posle ubistva na Krfu.  U drugoj polovini jula sam saznao da je nama neprijatelj Aleksandar Šarac, odnosno neprijatelj Veljka Belivuka -  rekao je Hrvatin.

- Goran mi je tražio da mu nađem pištolj, ali da se ne ugrađujem. Ja sam  to preneo Veljku i on je rekao da će mu prodati oni. Doneli su dva pištolja, a ja sma ih slikao..Veljko mi je rekao da oba koštaju 1.200 evra i Goran je pristao da ih kupi.  Rekao sam mu da su od nekog starijeg lika koji je ležao zbog oružja kojeg imenujem Matori. Tako mu predstavljam Miljkovića koji je osmislio priču za Goksija da mu ne bi bilo sumnjivo. Napisao mi je da Matori hoće meni da učini  da me pomogne po izlasku iz zatvora i zato mi ih daje po nižoj ceni , dva po ceni jednog, te d aja mogu odmah da ih preprodam za 2.000.  I da ja tu priču treba da serviram Goksiju -  kaže on.

Miljković mu je, kako je rekao u sudnici, slao slike čoveka na traktoru crvenom, kolibu na proplanku nekom da ih prosledi Goksiju i kaže da je Matori čovek iz Beograda, ali da ima plac u Vrčinu. 

- Veljko i Marko su me vodili u Vrčin i pokazali gde se isključujem sa auto-puta i upoznali su me sa Helom - Nebojšom Jankovćem.  Za njega mi je Miljković rekao "pozitivni paranoik".  Belivuk  mi je rekao da na jednoj uzvrdici želi da kupi plac. Tamo je izašao i pričao sa nekim čovekom. Išli smo uzbrdo do kukuruza i rekli su mi da Goksija treba da dovedem dotle i da se auto okrene gepekom ka gepeku auta kojim će navodno Matori da se doveze - rekao je.

- Budmiri je trebalo sutradan da sa mnom još jednom prođu put, ali nisu to uradili pa se Veljko malo naljutio, pa je rekao da će Nemanja Tešić to da uradi i da mi pokaže štek u autu ispod suvozačevog sedišta koje se otvara na dugme, a šine se izdignu i otkriju ga. Išli smo smartom Nemanja i ja. Tražio sam mu ja da vozim i da nađem lokaciju koju su mi pokazali i to sma lako uradio - dodaje.
 

BONUS VIDEO: