UŽAS U ŠABAČKOJ BOLNICI! Majku mučili satima na porođaju, pa 10 sati nisu primetili da se beba nagutala plodove vode i mekonijuma!


IZVOR: J.B.O. - J.B. - 14.01.2023 | 10:56


Slučaj porodice Jevremović iz Šapca uzdrmao je javnost.

Foto: Printscreen, Pixabay
UŽAS U ŠABAČKOJ BOLNICI! Majku mučili satima na porođaju, pa 10 sati nisu primetili da se beba nagutala plodove vode i mekonijuma!

Neviđena neodgovornost doktora šabačkog porodilišta koštala je života jedne dugo očekivane bebe u porodici Jevremović. 

Kako je istakao otac Dejan, iako je tokom trudnoće sve bilo u najboljem redu, na samom porođaju stvari su se promenile. On je suprugu doveo tokom noći na Božić ove godine u porodilište, jer je osećala trudove, a termin je već prešla nekoliko dana.

- Oni su je zbrinuli i u ponedeljak uveče 9.1. ona je dobila bolove i krenula da se otvara. Dežurna doktorka ju je pregledala i rekla joj šta drami i jauče, tek je jedan prst otvorena, šta će biti kada bude bilo 7 - istakao je otac na svom Instagram profilu i naveo da je njegovoj supruzi ovo prva trudnoća.

 

 

- U 15 do 10 ujutru supruga je bila otvorena svih 10 prstiju i porođaj je krenuo. Porađala ju je doktorka kod koje smo pratili celu trudnoću Danijela Zablaćanski. Svaki test je urađen, svaki lek smo kupili koji nam je prepisan, prenatalni test smo uradili, svega smo se pridržavali dete nije imalo niti jedan jedini problem - dodao je Dejan.

U toku porođaja, navodi, beba se popela visoko, pa su pokušali da je spuste "skakanjem na stomak", ali se beba u međuvremenu zaglavila u porođajnom kanalu i urađen je hitan carski rez.

- Meni u 15 do 12 zvoni telefon sa čestitkama da sam postao tata i da su žena i dete dobro, da je bilo komplikacija, da je urađen carski rez, ali da je beba dobila ocenu 9  - ističe.

 

 

Bebu porodilji nisu doneli odmah, već su im oko 20.00 časova rekli da ona hitno mora u Beograd, jer su nakon 8 sati od porođaja primetili da teško diše. 

Dete u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj stiže tek nakon 22.00 časa, odnosno 10 i po sati nakon porođaja, gde se konstatuje da je u teškom stanju pod sumnjom da je aspiriralo plodovu vodu i mekonijum koji bebe inače ispuštaju tokom stresa, a koji može izazvati brojne infekcije.

Pored velike borbe lekara u Tiršovoj, devojčica je nažalost preminula.

Ekipa Republike pokušala je da kontaktira sa porodicom, ali se oni još nisu oglasili povodom ovog slučaja.

 

 

Šabačka bolnica se ne javlja!

Nakon ove potresne priče, bili smo uporni da kontaktiramo Opštu bolnicu u Šapcu, ali se niko nije javljao i nije odgovorio na naš mejl. 

Takođe, još uvek se nije oglasila ni Univerzitetska dečija klinika u Tiršovoj, mada je otac najavio da će ista podneti tužbu protiv bolnice u Šapcu. Tužbu je najavila i porodica, nakon što im stignu rezultati obdukcije.

Poslali smo pitanja i Ministarstvu zdravlja kao i da li će poslati inspekciju, međutim do objavljivanja ovog teksta ni oni nam nisu dali odgovore.

Trudnice i ranije imale loša iskustva

Ova bolnica godinama se vezuje za traumatčna iskustva, pa čak i smrtne ishode, ako je verovati iskustvima koje su žene delile na forumima.

Ma kakvi u tu bolnicu, ni da umirem! Već sam pisala da sam se odjavila sa šabačkog zdravstvenog osiguranja i prijavila sam se u Sremsku Mitrovicu - jedno je od manje ozbiljnijih iskustava.

Druga, pak, pominju nesterilne instrumente tokom epiziotomije, zbog čega su mesecima morale da primaju antibiotike, ali i ona u kojima je nemar doveo do tragičnih ishoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: