Vulin obišao VMA nakon požara


IZVOR: Tanjug, Republika - 26.01.2018 | 07:29


Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je sa saradnicima VMA, nakon požara koji je izbio na četvrtom spratu ove ustanove.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević istakao je da je požar izbio u delu VMA na kome nema pacijenata

Nakon obilaska sinoć, ministar odbrane naglasio je da zahvaljujući brzoj intervenciji i zaposlenih na VMA i Ministarstva unutrašnjih poslova teže posledice požara su izbegnute i VMA će već od danas nastaviti sa potuno normalnim radom.

- Sve porodice naših pacijenata treba da budu mirne, svi pacijenti su zbrinuti, dobro se osećaju, o njima se brine i oni najnormalnije nastavljaju svoje lečenje. U ovom trenutku već se radi na saniranju štete. Želim posebno da zahvalim našim kadetima koji su se dobrovoljno javili, baš kao i svi zaposleni na VMA koji su došli, skupljaju vodu, popravljaju stvari, čine da stvari budu bolje i jednostavnije. Svi su dobro, svi su zbrinuti, sve će se nastaviti kao i do sada i šteta će brzo biti sanirana - rekao je ministar Vulin i još jednom zahvalio svima koji su učestvovali u gašenju požara, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. 


Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević istakao je da je požar izbio u delu VMA na kome nema pacijenata.

- Požar je brzo lokalizovan, kako našim vatrogasnim snagama tako i snagama Vatrogasne brigade Beograda. Trenutno se sada otklanjaju posledice u vidu vode, posledice gašenja, ali ono što je najvažnije je da nema ljudskih žrtava. 

Deo pacijenata je samo preseljen zbog dima koji je došao do dela stacionarnog lečenja i oni su posle sat i po vraćeni u svoje postelje jer je sve pod kontrolom. Nema nikakvih posledica po zdravlje pacijenata. VMA nastavlja s radom, samo će ovaj deo zahvaćen požarom biti privremeno isključen - rekao je pukovnik Vukosavljević, navodi se u saopštenju MO.

Požar je izbio sinoć oko 19.30 časova na četvrtom spratu Vojnomedicinske akademije u delu Poliklinike VMA odnosno funkcionalne dijagnostike reumatologije i hematologije u kojima nema ležećih pacijenata.