UHAPŠEN SA 35 KG MARIHUANE, BIO U ZATVORU, OD MUP UZEO 800.000: Žalio se da ga je tokom protesta presreo kordon i da je prebijen na Terazijama


IZVOR: Republika - 26.11.2022 | 12:44


Juče je tokom dana uhapšen S. M. sa 35 kilograma marihuane, koji je već dobro poznat istražnim organima.

Foto: Ilustracija: Shutterstock
UHAPŠEN SA 35 KG MARIHUANE, BIO U ZATVORU, OD MUP UZEO 800.000: Žalio se da ga je tokom protesta presreo kordon i da je prebijen na Terazijama

Kako Republika nezvanično saznaje iz izvora bliskih istrazi, uhapšeni S.M. je aktivno uključen u transport narkotika i dopremanje droge na područje centralne Srbije i njihovu neposrednu distribuciju.

S.M. je osuđivan 2021. godine za krivično delo Uvreda na novčanu kaznu u iznosu od 40.000 dinara, i aprila 2021. godine za krivično delo Ugrožavanje sigurnosti, na kaznu zatvora u trajanju od 3 meseca, uslovno na godinu dana.

Uvidom u sredstva javnog informisanja, ustanovljeno je da je tokom 2020. godine Beogradski centar za ljudska prava podneo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskih službenika koji su 8. jula 2020. godine učestvovali, kako naglašavaju, u zlostavljanju S. M. On je, ističu, brutalno pretučen na Terazijama tokom protesta održanog 8. jula 2020.

Centar je takođe podneo inicijativu Zaštitniku građana za pokretanje postupka kontrole rada MUP-a, a S. M. obezbedio pregled lekara specijaliste sudske medicine čiji izveštaj će biti dostavljen Tužilaštvu i Zaštitniku građana.

Tim povodom, on je 12.07.2020. godine, za YouTube kanal Beogradskog centra za ljudska prava dao izjavu o navodnom policijskom zlostavljanju, da je bio kod hotela Moskva te da je hteo da krene ka Skupštini, ali da mu "kordon to nije dozvolio".

Portal Direktno je u julu 2020. godine objavio izjavu u kojoj S.M. ističe da je pripadnik Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, ali da će dati otkaz, da bi nakon toga bilo objavljeno da S.M. radi kao vozač u Vatrogasno-spasilačkom odeljenju i da je Sektor unutrašnje kontrole ptotiv njega podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je lažirao prebivalište i na ime putnih troskova od MUP-a uzeo oko 800.000 dinara. 

BONUS VIDEO: