PIO JE PIVO I BENSEDIN! Detalji talačke krize na Karaburmi, otmičar rekao taocu: AKO IDEM JA, IDEŠ I TI!


IZVOR: Aleksandra GRUJIĆ - 16.09.2022 | 10:37


U ekskluzivnoj ispovesti, vlasnik automehaničarske radnje, govori o detaljima talačke krize u kojoj se našao kao centralna žrtva, kada mu je otmičar držao skalpel na vratu. Agonija trajala tri sata.

Foto: Srpski telegraf
PIO JE PIVO I BENSEDIN! Detalji talačke krize na Karaburmi, otmičar rekao taocu: AKO IDEM JA, IDEŠ I TI!

Slobodan Trifunović (65), koga je pomahnitali radnik tri sata držao kao taoca u njegovoj automehaničarskoj radnji na Karaburmi, zaplakao je kad ga je policija oslobodila.

U ekskluzivnoj ispovesti za Republiku Slobodan je ispričao detalje ove talačke krize, koja je duboko potresla celu Karaburmu.

Kako navodi u razgovoru za Republiku, čoveku koji ga je držao kao taoca samo je nešto "iz čista mira" kvrcnulo u glavi.

- Znam ga godinu dana, to je drugar od mog mehaničara, koji radi kod mene. Prihvatio sam ga kao prijatelj i drugara. Sedeo je tu, dao sam mu stolicu i pio je, ja nisam ni video da je pio pivo i bensedin, nešto mu je kvrcnulo u glavi. Sedeo je pored mene, ja sam sekao salamu za psa, on je skočio i uzeo taj nož sa stola i stavio sebi na grudi - navodi Slobodan za Republiku i dodaje:

- Mi smo ga molili da to ne uradi, on je tražio da zovemo policiju. Ukapiram da on hoće nešto, zvali smo policiju i ona stiže on u tom momentu meni prislanja skalpel sa stola na vrat i kaže - Boki izvini, ako idem ja, ideš i ti. Što ja, pitao sam, ako hoćeš da se ubiješ ubij se. 

MOLIO SAM GA DA ME PREKOLJE

Budući da je talačka kriza trajala satima, u jednom momentu su čak i Slobodanovi živci popustili, toliko da je samo želeo da se što pre završi agonija u kojoj se ni kriv ni dužan našao:

- Molio sam ga i molio da me ne iseče, pokušavao sam da ostanem miran, a onda sam ga molio da završi sa tim i ... gotovo - prekolji me, tako sam mu rekao.

Pregovarači su uspeli da ga odgovore napadača od ovog naume, a govoreći o svemu za Republiku, Slobodan se u jednom momentu i rasplakao:

- Nisam hteo da ga policija ubije, on se ljulja i sve vreme sam gledao da li će da me zakači taj skalpel. Molio je da ga puste da popuši cigaru i nakon toga je bacio sklapel i predao se.

Naš sagovornik tvrdi da nasilnik nije bio problematičan, kao i to da je popio možda samo dva piva.

- Došla mu je žena, kao i tast i oni su ga molili da me pusti jer nisam kriv, ali on je poludeo - objašnjava Slobodan.