Darko Vesković optužen da je sa 29 metaka IZREŠETAO čoveka opet PREKLINJE sudiju za novu ćeliju


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 05.05.2022 | 19:27


Darko Vesković optužen da je sa 29 metaka izrešetao čoveka opet preklinje sudiju za novu ćeliju

Foto: ST/Nebojša Mandić
Darko Vesković optužen da je sa 29 metaka IZREŠETAO čoveka opet PREKLINJE sudiju za novu ćeliju

Pritvorenike iz Ustaničke zbog hapšenja Darka Šarića i advokata Dejana Lazarevića premestili u Centralni zatvor.

Darko Vesković optužen sa Nemanjom Ivanovim za ubistvo Blaža Đurović na Dusanovcu 2018. godine, prebačen je iz Posebne pritvorske jedinice iz Ustaničke u Bačvansku.

Spekuliše se da je do premeštaja došlo zbog hapšenja okrivljenog Darka Šarića u kojoj je i advokat Dejan Lazarević. Naime, trebalo je u pritvorskoj jedinici uz Specijalni sud osloboditi mesto za novi klan, te su neke pritvorenike prebacili u pritvor u CZ. Vesković je očajan zbog premeštaja i napisao je blizu deset zahteva za prebacivanje u drugu sobu za pritvorenike u Centralnom zatvoru. Usmeno se obraćao i upravniku zatvora istim povodom.

- U zahtevima Veskovic moli sudiju i upravnika da ga prebace i smeste u drugu prostoriju sa više svetlosti - kaže izvor Republike koji otkriva da se Darko Vesković konstantno u zatvoru žali da ima zdravstvene tegobe.  

 Terete ih DNK tragovi

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva Blaža Đurovića, a Vesković  2. aprila u Zagrebu odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu. Vesković je u ovom slučaju sudu dostavio alibi da u vreme ubistva Đurovića nije bio u zemlji.

Uprkos tome, Ivanov i Vesković se terete da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića ispred kuće njegovog rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu. Posle likvidacije, prema optužnici, dvojac je zapalio Đurovićev beli automobil Bmw x5  u naselju Kumodraž u Tekeriškoj ulici, u cilju prikrivanja zločina. Policija je u gepeku pronašla pušku iz koje je pucano na Đurovića, kao i rukavice i deo rukava na kojima je navodno pronađen Veskovićev DNK.

Saznanja Republike danas je potvrdio Vesković koji je pred sudijom Stojanom Petrovićem istakao molbe za premeštaj i za pregled lekara.

- Molim vas sudija da napisete upravniku zatvora da me prebaci jer uopšte nemam osnovne uslove. Ta prostorija u kojoj sam smesten od 21. aprila kad sam prebacen odavde u Bačvansku nema prozor, a gore su rešetke. Moje narušeno zdravlje zahteva da me prebace na bolničko odeljenje. A ne znam ni zašto me doktor ne pregleda, što je to problem - kukao je Vesković sudiji koji mu je odgovorio da će se čuti sa upravnikom i da zahtev i molba za premestaj mora biti u pisanoj formi ispred njega da bi mogao da realizuje zahtev pritvorenika.

Foto: ST/D. KADIĆ

Ubistvo Blaža Đurovića

- Ali rekao je upravnik da vama kažem da napišete da može da me premesti, a pisao sam devet puta molbe i četiri puta se obraćao advokatima. Hladno mi je u toj prostoriji i nemam sunca, a bolestan sam - jadikovao je Vesković. 

Sudija ga je obavestio da će 13. maja ići u obilazak pritvorenika i da će rešiti njegov problem, a opomenuo je Veskovića da nije tačno da nema zdravstvenu zaštitu.

- Bio sam ozdravio, pisam antibiotike, ali sam se u hladnoj pristoriji opet razboleo - objasnio je Vesković koji je i ranije imao iste zahteve pred prethodnim sudijom i žalio mu se na probleme sa bešikom. Na jednom od ročišta u sudnici Centralnog  zatvora Vesković je više puta prekidao suđenje odlazeći u toalet zbog pojačane potrebe za mokrenjem.

BONUS VIDEO: