OGLASILA SE PETA BEOGRADSKA GIMNAZIJA: Evo šta kažu iz uprave o hapšenju šefice računovodstva


IZVOR: Republika - 02.02.2022 | 10:35


Šefica računovodstva sa inicijalima S.Š., koja je danas privedena zbog sumnje da je proneverila oko 15 miliona dinara, nije više zaposlena u Petoj beogradskoj gimnaziji, kažu iz uprave te škole.

Foto: printscreen
OGLASILA SE PETA BEOGRADSKA GIMNAZIJA: Evo šta kažu iz uprave o hapšenju šefice računovodstva

- Ta osoba je nekada radila u školi ali više nije zaposlena kod nas a naša aktuelna šefica računovodstva nije uhapšena - naglašavaju u Petoj beogradskoj za Kurir što je potom i MUP zvanično potvrdio.

Naime, u prvi mah je bilo javljeno da je ona šefica računovodstva Pete beogradske gimnazije, ali je uprava te škole to demantovala naglasivši da je osumnjičena nekada radila kod njih ali da u toj školi nije više zaposlena.

Podsetimo, privedena je osumnjičena da je od 2007. do 2018. godine na svom računaru sastavljala naloge za prenos novčanih sredstava, u koje je unosila broj svog tekućeg računa, te su sredstva sa računa gimnazije, koja su namenjena za plaćanje obaveza prema dobavljačima, odlazila na njen račun.

Foto: Youtube/printskrin/Peta Gimnazija

Gimnazija

Na taj način je, kako se sumnja, pribavila je protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 15 miliona dinara.

Ona se tereti za krivično delo pronevera za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora. Uhapšena je u saradnji pripadnika MUP-a i Posebnog Odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Određeno joj je policijsko zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden na saslušanje u tužilaštvo.

BONUS VIDEO: