VELJA NIKAD NIJE ZVAO ŽENU PREKO SVOG TELEFONA: Belivuk sa suprugom komunicirao isključivo uz pomoć tuđih mobilnih, a sad je poznato i o čemu


IZVOR: Republika - 13.12.2021 | 11:37


U presretnutim telefonskim razgovorima, koje je Veljko Belivuk, optužen da je kao vođa jednog od najsurovijih klanova u regionu počinio više ubistava sa pripadnicima svoje grupe, vodio sa svojom suprugom Bojanom, protiv koje je pokrenuta istraga zbog sumnje da je prala krvavi novac, nema ničeg kompromitujućeg.

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
VELJA NIKAD NIJE ZVAO ŽENU PREKO SVOG TELEFONA: Belivuk sa suprugom komunicirao isključivo uz pomoć tuđih mobilnih, a sad je poznato i o čemu

Među presretnutim telefonskim razgovorima gotovo da nema razgovora između pripadnika kriminalne grupe - otkriva izvor Kurira i nastavlja:

- Razlog tome je najverovatnije što takozvanom običnom vezom i nisu komunicirali, već isključivo putem aplikacije Skaj, za koju su mislili da je šifrovana komunikacija koju nikad niko neće moći da otkrije. Interesantno je da je Belivuk suprugu uvek pozivao s tuđih brojeva i da u tim razgovorima nema ničeg kompromitujućeg. S druge strane, krivična dela je planirao i o njima se dogovarao preko Skaja, a tako su razmenjivane i jezive fotografije zločina.

- Supružnici pričaju o uređenju svoje nove kuće na Zvezdari. Dogovaraju se oko roletni, biraju štekere i mermer i jedno drugom izjavljuju ljubav - podseća sagovornik.

Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv Bojane Belivuk, njene majke Snežane Đorđević, ali i žena Marka Miljkovića i Filipa Ivanovskog, zbog sumnje da su počinile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

Sumnja se da su ove četiri žene na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca za koji se sumnja da potiče iz delatnosti kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Nakon saslušanja, sve četiri su puštene da se u daljem toku postupka brane sa slobode, a policija je pretresala vilu u Čačanskoj, kao i stanove na Zvezdari i u Pančevu. Sumnja se da su samo ove nekretnine vredne preko milion evra.

- U Čačanskoj ulici na Zvezdari nalazi se vila Marka Miljkovića, a tik do nje je Belivukova kuća, koja je još u izgradnji. Ove dve kuće su praktično spojene, pa je zdanje mnoge podsetilo na ono u kom su svojevremeno u Šilerovoj ulici u Zemunu živele vođe zemunskog klana, Dušan Spasojević i Mile Luković - kaže sagovornik i dodaje da su vilu u Čačanskoj pojedini prozvali "mala Šilerova".

Bonus video: