OVO JE NAJVEROVATNIJE UZROK SMRTI DEČAKA, KOJI JE JUČE NAPRASNO UMRO TOKOM UTAKMICE NA ADI CIGANLIJI! Retko je kod dece, dešava se u JEDNOM OD 500.000 SLUČAJEVA!


IZVOR: Republika - 20.09.2021 | 10:04


Mladi fudbaler (16), koji je juče preminuo tokom utakmice na fudbalskom terenu na Adi Ciganliji, najverovatnije je imao moždani udar.

 

Foto: Telegraf/NebojšaMandić

Dečak D.J. je pre sedam dana bio na kompetnom pregledu, Ilustracija

 

Podsećamo. D. J. (16) se srušio tokom meča FK "Barajevo" - FK "011 Beograd", koja se igrala u okviru "Fer plej lige" za kadete, i uprkos brzoj intervenciji lekara i Hitne pomoći nije uspeo da preživi.

- Obdukcija tela dečaka nije završena, ali je najverovatnije reč o moždanom udaru. Čuli smo da su lekari, koji su juče pokušavali da ga ožive, prokomentarisali da je ovo izuzetno retko kod dece, da se dešava jednom u 500.000 slučajeva - navodi izvor koji se zatekao na terenu, piše Kurir.

- Dečak je pre sedam dana prošao lekarski pregled na kome je sve bilo u redu, a lekari su komentarisali da se takav problem i ne vidi na običnom pregledu, već samo na magnentnoj rezonanci. S obzirom na to da se radi o mladoj osobi, magnetna rezonanca nije nešto što je uobičajeno, niti se radi zdravoj deci koja ne ispoljavaju nikakve simptome, a kamoli na zdravstvenom pregledu za sportiste -  istakao je sagovornik Kurira.