UHAPŠENA BABA GROZDA (71)! Varala beogradske investitore! UZELA IM NA STOTINE HILJADA EVRA!


IZVOR: Republika - 14.08.2021 | 12:11


Policija je uhapsila Grozdu S. M. (71) zbog sumnje da je od jednog beogradskog investitora uzela 35.000 evra, kako bi mu, navodno, legalizovala dva objekta na Zvezdari.

Foto: Photo by Jeremy Wong on Unsplash

Ilustracija

 

Osumnjičena je saslušana  u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

- Ispitana su i dva svedoka u ovom slučaju. Ona je u pritvoru zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogla uticati na tok istrage, odnosno na svedoke. Pritvor joj ističe 20. avgusta, a do tada Tužilaštvo bi trebalo da ispita još jednog svedoka, nakon čega će se videti kako će se postupati dalje u ovom predmetu - rekli su za Novosti iz Tužilaštva.

Kako se sumnja, investitor je Grozdi na ime depozita za legalizaciju uplatio 35.000 evra. Sumnja se da je ona sačinila potvrde o depozitu sa krajnjim rokom okončanja ugovorenog posla ili povraćaja novca, pa iako je rok istekao i dalje je odbijala da investitoru vrati novac. Tvrdi se da ga je držala u zabludi da će mu izvršiti ugovorene poslove, što se nije dogodilo.

Ovo nije jedina prijava koja je stigla protiv Grozde, koja je inače advokat. Dvojica ljudi iz Surčina i Beograda optužili su je za prevaru i to za čak 200.000 evra!

Naime, kako je navedeno reč je bila od legalizaciji benzinske pumpe, za šta je Grozda prvo dobila 13.000 evra, a onda je jedan od njenih saradnika tražio još 13.000.

Opet je reč o dobijanju rešenja o ozakonjenju objekta, sada oštećenih, kojima su navodno čak i otvoreno pretili ukoliko im ne isplate zahtevani novac. Reč je bila o benzinskoj pumpi sa pratećim objektima.

- Oštećeni su, prema daljim tvrdnjama, to prihvatili, uz obavezu vraćanja novca ukoliko se posao ne završi. U međuvremenu su, piše u prijavi, oštećeni dali 1.000 evra na ime sopstvenih troškova, kako bi im na adresu bilo dostavljeno urađeno rešenje o ozakonjenju objekta, koji je bio predmet postupka. Da zlo bude veće, osumnjičeni su, navodi se u prijavi, nastavili sa prevarom, pa su tako od oštećenih uzeli u nekoliko navrata ukupno još 58.000 evra - kaže izvor.

Grozda S. M. je, po prijavi, 8. septembra 2017. pozvala Z. K. i Z. P. da dođu ispred Sekretarijata za legalizaciju u Ulici kraljice Marije, što su oni i učinili.

- Predala im je nalog za uplatu takse od 175.000 i takse od 75.000 dinara na ime ozakonjenja objekta, koje su oni platili. Jedan od takođe osumnjičenih je 30. januara 2019. pozvao oštećene da im uruči rešenje o ozakonjenju, te su ga oni predali nadležnoj kompaniji radi realizacije ugovora o zakupu. Međutim, advokati kompanije javili su oštećenima da dokumentacija nije pravno valjana i da objekat nije legalizovan - navodi se u prijavi.

U međuvremenu, Grozda S. M. je, navodno, pretila oštećenima da će svu dokumentaciju poništiti i da se postupak neće završiti, da bi oni 31. juna 2019. sami otišli u prostorije Sekretarijata za legalizaciju, izvršili uvid u spis predmeta i utvrdili da rešenje nije doneto, već da je sačinjeno lažno o ozakonjenju, čime se Grozdi S. M. i ostalima prijavom stavlja na teret i falsifikovanje isprave.