DANIJELA ŠTAJNFELD HTELA DA SE UBIJE: Ovo je poslednja godina mog života! NAPISALA I OPROŠTAJNO PISMO


IZVOR: Republika - 24.06.2021 | 09:10


Glumica Danijela Štajnfeld je otkrila da je 2014. godine pokušala da izvrši samoubistvo, ali da je njen prijatelj našao oproštajno pismo i pozvao policiju, koja je sprečila da digne ruku na sebe.

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay, Youtube

Danijela Štajnfeld pokušala da se ubije

Danijela Štajnfeld je za Nedeljnik govorila o zlostavljanju koje je pretrpela od strane Branislava Lečića, kojeg je optužila za silovanje. Ona je otkrila da je 2014. nameravala da se ubije.

- Nisam imala dovoljno mentalne snage da dođem na posao, da ostvarim prijateljstvo i često da ne mogu da sednem u kola. Svaki auto je izazivao kompletno ponovno preživljavanje traume, kao da se silovanje ponovo događa. Bila sam izbezumljena pri pomisli da ću tako da živim ceo život. Tada sam pomislila: "Bolje da ne živim". Počela sam  da gubim audicije jer se nisam pojavljivala. Plašila sam se da uđem u svlačionicu, na probe, da budem sama u hodniku... I onda sam prvog januara 2014. godine, u ponoć, kada ljudi zamišljaju želje, pomislila "Ovo će biti poslednja godina mog života! Treba da se pripremim za kraj." Septembra te godine sam pokušala samoubistvo - istakla je Danijela za "Nedeljnik".

Ona je otkrila i da je napisala oproštajno pismo.

- Moj prijatelj je pronašao oproštajno pismo. Pozvao je policiju i oni su me sprečili.

Kako se oseća čovek kada krene da piše oproštajno pismo?

- Ne znam, nisam tada bila sva svoja. Mesecima sam pričala da imam probleme, da razmšljam o samoubistvu, tražila sam pomoć u svojoj okolini, ali je nije bilo. Tada sam izgubila najviše prijatelja. To sve boli, jako boli. A onda dođe kao neki previd i više ništa ne boli. Samoubistvo je izgledalo kao jedini izlaz. Pobegla sam kod prijatelja u Los Anđeles, da se tamo ubijem, u gradu gde me niko ne zna. Napisala sam oproštajno pismo i stavila ga ispod hrpe računa na stolu, računajući da moj prijatelj neće gledati te račune i da će naći moje pismo kada budem mrtva. Nisam znala da je moj prijatelj video šta radim. On mi je spasao život i prijatelji koji su mi posle pokušaja samoubistva pružili nesebičnu podršku. Želela sam da takvu nesebičnu ljubav i saosećanje koji leči sve prenesem ljudima. I tako se rodila ideja za film. Po tamošnjem zakonu, policija je morala da me odvede u Hitnu pomo. U kartonu piše: "Pacijet je preživeo silovanje u srbiji 2012. godine." - rekla je glumica.