SPREGA BIVŠEG ŠEFA POLICIJE S KRIMINALCIMA: Tuču navijača Šušnjić gurao u fioku!


IZVOR: E. S. T. - 08.02.2021 | 05:20


Prema naređenju Milorada Šušnjića, na mesto obračuna huligana izašla zamenica načelnika policijske ispostave Marina Jovanović i, prema njegovim uputstvima, zaustavila istragu!

Foto: Tanjug

Milorad Šušnjić

Interna istraga u novosadskoj policiji otkrila je nove detalje o marifetlucima bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića i njegovoj sprezi s kriminalcima. U ovom slučaju reč je o dve frakcije "navijača" Partizana, čiju zakazanu huligansku tuču je Šušnjić zataškao.

Naime, 7. aprila 2019, u Novom Sadu se odigravala prvenstvena fudbalska utakmica između FK Vojvodina i FK Partizan. Istog dana su se u Kaću susrele, najverovatnije po prethodnom dogovoru ili dojavi, dve sukobljene navijačke frakcije navijača FK Partizan i tom prilikom je izbila masovna tuča između njih. U tuči su korišćeni predmeti pogodni za napad i nanošenje teških telesnih povreda - metalne šipke, palice...

Naredio da se operativci koji su istraživali tuču u Kaću premeste po kazni

Četvoro teško povređenih

Kako stoji u izveštaju interne kontrole, u tuči je povređeno više osoba, od kojih su četiri teško povređene i kolima Hitne pomoći prebačene u Klinički centar Vojvodina u Novom Sadu, gde su reanimirani i gde im je ukazana pomoć.

Na mesto događaja izašle su patrole koje su zatekle učesnike u tuči, zaustavile ih i krenule u sprovođenje službene radnje utvrđivanja identiteta. O događaju je obavešten šef smene, a na mesto tuče je upućena i uviđajna ekipa iz Novog Sada. Na mesto događaja je, prema naređenju načelnika PU Novi Sad Milorada Šušnjića, izašla zamenica načelnika policijske ispostave Marina Jovanović, koja je, prema uputstvima Šušnjića, prekinula i zaustavila sve službene radnje koje su do tada preduzimali policijski službenici i pustila učesnike u tuči.

 

 
$bp("Brid_12730106", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"231"});

 

Uviđajna ekipa PU Novi Sad koja je bila na putu ka mestu događaja, prema naređenju načelnika Šušnjića, najverovatnije je od šefa odseka za opšti kriminal Nikole Avramovića vraćena u policijsku upravu s naređenjem da se ne vrši uviđaj. O navedenom događaju nadležno tužilaštvo nije blagovremeno izvešteno, a kada je izvešteno, od Višeg tužilaštva u Novom Sadu dostavljen je PO (zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja), po kojem se nije postupalo u skladu sa zakonom.

Mreža prljavih policijskih funkcionera

Milorad Šušnjić, koji je smenjen jer pravovremeno nije uhapšen Ivan Kontić posle monstruoznog batinanja mladića kome je onesvešćenom lomio ruke u centru Novog Sada, sada se povezuje i s kriminalnim krugom Veljka Belivuka, upravo uhapšenim zbog serije najtežih krivičnih dela. U toj mreži funkcionera MUP koji su sarađivali s Belivukom našla se, prema izvorima iz samog MUP, i bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović. Pretpostavlja se da je jednu od zaraćenih frakcija navijača Partizana koje su se sukobile u Kaću predvodio baš Belivuk i da je zbog toga Šušnjić pokušao da sakrije ovaj događaj.

Naredba: Ne postupaj!

Navedena dela su u to vreme bila na zaduženju područnih policijskih ispostava, ali je delo, prema naređenju načelnika Šušnjića, zadužila OKP grupa za krvne i seksualne delikte s naredbom da se po predmetu ne postupa.

Internom kontrolom je utvrđeno da je desetak dana nakon događaja operativni radnik koji je zadužio delo Saša Milanović krenuo u Kać da bi pregledao bezbednosne kamere i obezbedio snimke događaja, kao eventualni dokaz u postupku, a tada načelnik Šušnjić naređuje Avramoviću da Slobodana Magovčevića i Sašu Milanovića, koji su radili po navedenom predmetu, prebaci po kazni u Policijsku ispostavu Detelinara, što je Avramović prvo i učinio. Međutim, odustao je od toga i Saša Milanović ostaje da radi i grupi za krvne delikte zbog manjka radnika u toj grupi. Slobodan Magovčević je nakon nekog vremena sporazumno raskinuo radni odnos u MUP.