Grupa Alana Kožara plaćena pola miliona evra da likvidira vođu "kavčana" Radoja Zvicera


IZVOR: Kurir, Republika - 03.10.2020 | 12:51


Grupa koju je predvodio ubijeni Alan Kožar iz Bara plaćena je pola milona evra za likvidaciju vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

Likvidacija Zvicera trebalo je da bude odmazda za ubistva vođa škaljarskog klana Kotoranina Igora Dedovića i Podgoričanina Stevana Stamatovića koji su lokvidirani 19. januara u restoranu u centru Atine dok su bili sa familijama.

Istražitelji imaju operativna saznanja da su „škaljarci“ koji su sarađivali sa Kožarovom barskom kriminalnom grupom na sastanku izvan naseljenog mesta, utanačili cenu i predali novac za odstrel, saznaje podgorička Pobjeda iz izvora bliskih istrazi.

 
$bp("Brid_01729381", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

Da su primopredaja novca i nalog za likvidaciju tada dogovoreni, potvrdio je i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji je krajem avgusta na konferenciji tužilaštva kratko kazao da je sprečena likvidacija visokopozicioniranog člana ktriminalne grupe. On nije saopštio više detalja o ovom slučaju.

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da su se nakon zločina u Atini, „škaljarci“ odlučili za likvidaciju najmoćnijeg čoveka iz suparničkog klana, koji godinama ne živi u Crnoj Gori i za taj zadatak su angažovali Kožarovu grupu.

Za samo četiri meseca, potencijalni egzekutori ušli su u trag Zviceru, ispratili njegovo kretanje i isplanirali zločin.

Dvojica napadača su presrela Zvicera dok je džogirao u blizini svoje zgrade u Kijevu i zapucala su na njega. Ubrzo se pojavio snimak na kom se vidi kako Zvicerova supruga Tamara repetira pištolj i puca na napadače. Ona je svojom reakcijom praktično oterala egzekutore i spasla mužu život.

 
$bp("Brid_01729396", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"231"});

Zvicer je nakon ranjavanja u bolnici proveo desetak dana, a kada je izašao predao je zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstvo, preneli su crnogorski mediji.