Jedna informacija ga odala: Ubica Strahinje Stojanovića pobegao u Evropu?


IZVOR: Blic, Republika - 23.09.2020 | 20:14


Milivoje Lovrenović (50) iz Gradiške navodno je napustio granice Bosne i Hercegovine samo dan pre nego što je MUP Srbije obelodanio da je osumnjičen za ubistvo Strahinje Stojanovića u Beogradu i da će za njim biti raspisana međunarodna poternica.

Foto: facebook.com/Srpskainfo.com

Milivoje Lovrenović

Dobro upućeni izvori otkrivaju da je osumnjičeni vikend proveo u Gradišci, gde i ima prijavu boravka, kao i da je u nedelju prešao granicu sa Hrvatskom i otisnuo se prema Evropskoj uniji, pišu "Novosti".

- On je preko granice prešao na zvaničnom prelazu, kao i svaki drugi građanin. Od tada mu se gubi trag i trenutno nema informacija o tome gde se nalazi - kaže izvor blizak istrazi.

 
$bp("Brid_00891965", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

Sagovornik dodaje da ga lokalna policija nije zatekla na mestu prebivališta, kao i da je dodatnim proverama utvrđeno da je napustio BiH, kao da je predosetio šta se sprema.

Foto: printscreen

Dok MUP Srbije, uz pomoć policijskih agencija iz regiona, traga za Milivojem L. na instragram-profilu njegovog noćnog kluba iz Gradiške, u "storiju" je objavljena fotografija muškarca s leđa, uz poruku: "Pozdrav iz Praga". Nije poznato kada je fotografija nastala, ni da li se na njoj stvarno nalazi osumnjičeni.

 
$bp("Brid_00891981", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"231"});

Milivoje Lovrenović poreklom je iz Hrvatske, tačnije Slavonije, iz koje je devedesetih godina prošlog veka došao u BiH. Ima bogato ratno iskustvo, navodno je bio pripadnik specijalnih jedinica i veruje se da je u to vreme ostvario značajne kontakte i prijateljstva sa borcima iz Srbije.