BRZA VOŽNJA MU ODNELA ĆERKIN ŽIVOT: Pančevac koji je autom sleteo u Lim bi mogao da ode na dugu robiju


IZVOR: Telegraf, Republika - 24.07.2020 | 10:27


Pančevcu I. D. (48) koji je sa dvoje dece doživeo tešku saobraćajnu nesreću kod Prijepolja pre osam dana, preti kazna zatvora od dve do 12 godina, saznaje Telegraf.rs.

Foto: PP Media

Mesto nesreće

Kako je Telegrafu potvrdio tužilac Višeg javnog tužilaštva u Užicu Pavle Markićević, I. D. se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Tužilac im je kazao i da je optuženi na slobodi, te da će se medijski navodi o prebrzoj vožnji i alkoholu u krvi tek utvrditi.

- Za prebrzu vožnju će se utvrditi tek saobraćajnim veštačenjem. Urađen je alko-test dregerom i izmerena je neka količina alkohola. Onda je izvađena krv i doneta je naredba za utvrđivanje prisustva alkohola u krvi, ali taj rezultat nam još nije stigao - kazao je u razgovoru za Telegraf, ne precizirajući o kojoj je količini alkohola reč.

U slučaju da bude proglašen krivim, preti mu dve do 12 godina zatvorske kazne.

 

 
$bp("Brid_95586966", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se desila oko 22 časa u mestu Drenova kod Prijepolja 16. jula, nastradala je 11-godišnja devojčica K. D., ćerka I. D., koji je kobne noći bio za volanom.

 

U autu su nalazio i njegov osmogodišnji sin, koji se prilikom sletanja BMW-a u Lim spasao sa ocem.

Kako su mediji preneli, otac se vraćao u reku u pokušaju da izvuče devojčicu, međutim, njeno telo je pronađeno između prednjih sedišta u autu, onda kada je vozilo izvučeno iz vode.

Potresni detalji o tome kako je otac pokušao da se otrgne iz ruku policije, da skoči za detetom, kao i navodi o tome da se dečak molio bogu za spasenje života starije sestre, takođe su se pojavili u medijima.

Devojčica K. D. sahranjena je 21. jula na katoličkom groblju u Pančevu.

 
$bp("Brid_95586978", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"231"});