Karan o atentatu na Daku: Mafija je uvek spremna da učini uslugu aktuelnoj vlasti


IZVOR: E. S. T. - 11.12.2019 | 21:00


Penzionisani potpukovnik KOS Ljuban Karan smatra da je još rano donositi zaključke ko je pokušao da likvidira crnogorskog biznismena, ali ipak veruje da bi to mogla biti vlast u Crnoj Gori, kao i mafija u toj zemlji.

Foto: youtube.com/TV Pink

Ljuban Karan

- Čuo sam da je Daka bio jaka podrška opoziciji u Crnoj Gori i da je upravo zbog toga struja koja je na vlasti u toj zemlji biznismena gledala kao protivnika. Zna se ko je opozicija u CG, Srbi, jer su izgubili svoja prava, vidite da su uveliko u napadi na Srpsku pravoslavnu crkvu, koji se konstantno pojačavaju. Tako da verujem da bi u tom pravcu trebalo tražiti eventualne naručioce i izvršioce pokušaja atentata - naveo je on.

Kako Karan pojašnjava, za prljave poslove se obično koriste mafija i podzemlje...

- Mafija je uvek spremna da učini uslugu aktuelnoj vlasti u nekoj državi državi ako se odluči na tako neke drastične i prljave poteze - tvrdi bivši potpukovnik.

Podsećamo, Miodrag Davidović Daka, biznismen iz Nikšića koji je preksinoć ranjen u beogradskom hotelu "Kraun plaza", u operativnim izveštajima zapadnih obaveštajaca označen je kao "eksponent ruskih službi na Balkanu, a pre svega u Crnoj Gori i Srbiji". Za sada je istraga o ranjavanju, osim u pravcu da je ranjen upravo zbog pomenute stvari, usmerena i ka još neproverenim informacijama da se možda radi o neraščišćenim računima u trgovini oružjem.