Novi detalji istrage: Ubica ukrao skuter, pa izrešetao Totića


IZVOR: novosti.rs - 24.07.2019 | 18:44


Skuter sa kojeg su ispaljeni smrtonosni hici u Stefana Totića (28) je ukraden, a na njemu je bila "falš" tablica.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Foto: Ilustracija

Ovo su prvi rezultati istrage brutalnog ubistva mladića u noći između ponedeljka i utorka na Dušanovcu u Beogradu. Registracija pripada drugom dvotočkašu, a policija veruje da je ova likvidacija povezana sa narko-poslovima u glavnom gradu.

Đorđe Simić (25), koji je bio sa Totićem u automobilu kada je ubijen, ispričao je policiji sve o samom događaju, ali je izbegao da govori o poslovima svoga druga. Tvrdio je da ne zna čime se Totić bavio, a da su kobne noći krenuli u provod. Lice ubice nije video, jer je imao kacigu, a nije mogao ni da opiše skuter.

Policija je, ipak, vrlo brzo došla do novih informacija o dvotočkašu zahvaljujući snimcima sa jedne od kamera postavljene na privatnom objektu, nedaleko od mesta događaja. Motiv se, zasada, traži u Totićevom navodnom rasturanju narkotika.

- Ispituje se indicija da je u poslovima sa drogom ostao dužan izvesnu količinu para - navodi izvor blizak istrazi. - Možda to i ne bi bio problem da nije potvrdio da ne duguje ništa. Pored toga, neki operativni podaci pokazuju i da je "zašao" na tuđu teritoriju kada je reč o dilovanju. To se u kriminalnim krugovima ne prašta.

Policija je i u sredu ispitivala njegove drugove i članove porodice. Većina nije znala ili htela da kaže da li mu je neko pretio, odnosno da li je pričao ko bi mogao da mu dođe glave.