Stradala ćerka ratnog načelnika Trebinja: Muž je ubio dok je radila za šalterom


IZVOR: Natalija REMENJAK - 04.07.2019 | 03:00


Ljiljana Ratković (51), ćerka Božidara Vučurevića, nekadašnjeg ratnog načelnika Trebinja, kojeg Hrvatska optužuje za granatiranje Dubrovnika 1991, ubijena je za šalterom u Fondu zdravstvenog osiguranja, gde je radila. Na nju je pucao suprug Slaviša (53), od kojeg se razvela pre samo 15 dana. Posle krvavog pira on je pokušao da se ubije i ispalio je jedan metak sebi u glavu!

Foto: youtube.com/Trebinje Live

Mesto zločina

Pucao sebi u uvo

Ljiljana bila službenica u fondu i kobnog dana trebalo je da dežura do 16 časova na šalteru za overu knjižica. On se pojavio kod nje na poslu oko 15.30, pola sata pre kraja smene, i započeo svađu. Zločin koji je usledio snimile su kamere!

- Muž se pojavio u jednom momentu za njenim šalterom, pa otišao. Dvadesetak minuta kasnije se vratio sa ukrasnom kesom u ruci. Ljiljana je bila sama na radnom mestu. Prišao je šalteru za overavanje knjižica i pucao u nju iz pištolja, a onda i sebi u predelu uha - izjavio je dežurni okružni tužilac iz Trebinja Žarko Milić i potvrdio da postoji snimak ubistva.

Foto: youtube.com/Trebinje Live

S obzirom na to da u policiji nije bilo prijava protiv Slaviše za porodično nasilje, motiv ove porodične tragedije je zasad nepoznat.

- Ona je radila u Fondu zdravstvenog osiguranja, a on kao automehaničar. U braku su bili skoro 30 godina, sve do prošlog meseca, kada su se razveli. Svi koji ih poznaju su u šoku nakon ovog događaja jer njih dvoje nisu odranije poznati po nasilju u porodici niti bilo kakvim krivičnim delima. Pretpostavlja se da Slaviša nije mogao da preboli razvod - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Foto: youtube.com/Trebinje Live

Troje dece

Slaviša je sa teškim povredama glave iz bolnice u Trebinje prebačen u Klinički centar u Podgorici. Njegovo stanje je kritično i lekari se bore za njegov život. Ljiljana će biti sahranjena danas u 17 časova na porodičnom groblju u selu Konjsko. Iza nje je ostalo troje odrasle dece, dve ćerke i sin, ali i dvoje unučadi.

Branio Radovana Karadžića u Hagu

Ljiljaninog oca Božidara Vučurević Hrvatska od 2008. goni zbog bombardovanja Dubrovnika i ratnog zločina protiv civilnog stanovništva početkom devedesetih, kada je bio gradonačelnik Trebinja. U međuvremenu je svedočio u odbranu Radovana Karadžića, ali tek pošto mu je Haški tribunal dao garancije da neće biti uhapšen po optužnici koja protiv njega podignuta u Hrvatskoj. Hrvati mu i dan-danas spočitavaju izjavu iz devedesetih da je on "hrvatski ministar turizma i da će sagraditi još stariji i lepši Dubrovnik".