Srbin prebio cimera da izbegne izručenje


IZVOR: Miloš Ž. LAZIĆ - 06.05.2019 | 03:42


Misteriozni Beograđanin (29) pod nadimkom Gidra, koji je uhapšen 21. decembra 2018. posle ubistva Vladimira Roganovića (32), pripadnika "kavačkog klana" u Beču, pretukao je cimera iz ćelije u austrijskom zatvoru.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Srbin je bio očevidac zločina u kojem je ranjen i Stefan Vilotijević (23), a on je pukom srećom izbegao metke. Ne isključuje se mogućnost da je izazvao tuču u zatvoru kako bi izbegao izručenje Srbiji jer strahuje od osvete "kavčana", ali i pripadnika "škaljarskog klana".

Naime, napadači su krajem prošle godine sačekali Roganovića i Vilotijevića u prolazu između zgrada u Beču, a s njima u društvu bio je i Beograđanin koji je kod sebe imao lažna hrvatska dokumenta na ime Daniel Milićević. Ubice su osule paljbu, a jedini nepovređen ostao je misteriozni Srbin čiji identitet policija krije.

- Posle zločina Gidra je uhapšen, a spekulisalo se da je bio saučesnik u ubistvu i da je namamio Roganovića. Uprkos tome što je oslobođen optužbi za to delo, "kavčani" ne praštaju tako lako. Beograđanin zbog toga strahuje da bi po povratku u Srbiju mogao da završi ispod zemlje - priča naš sagovornik iz istrage.

Spekulisalo se da je mladić pod nadimkom Gidra bio saučesnik u ubistvu i da je namamio Roganovića u zamku

Prema njegovim rečima, pretpostavlja se da iza zločina u Beču stoje "škaljarci", koji su od 2014. u ratu s "kavčanima" zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji. Obračuni između dve najjače crnogorske kimi-grupe odneli su više od 30 žrtava s obe strane.

- Gidra strahuje i od "škaljaraca", da bi mogli da završe započeto. Zbog toga se ne isključuje mogućnost da je iz čista mira drugom zatvoreniku polomio nos i jagodičnu kost. Očigledno je Srbin u tolikom strahu da je spreman da ostane godinama u austrijskom zatvoru, jer se tamo oseća sigurnije - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Srbin će se zbog falsifikovanja isprava i nanošenja teških povreda pred sudom pojaviti 11. juna. On je navodno bio umešan i u trgovinu narkoticima, a Srbija je raspisala poternicu za njim.

Vilotijević se predao na granici

Foto: facebook.com/printscreen

Stefan Vilotijević

Stefan Vilotijević pravim čudom preživeo je napad u Beču, imao je sreće jer mu je metak samo okrznuo lobanju. Posle oporavka u bolnici, on je uz jemstvo od 20.000 evra pušten na slobodu. Ubrzo je pristao da napusti Austriju po skraćenom postupku i sredinom aprila predao se srpskim vlastima na granici. Odmah je uhapšen po naredbi Višeg suda u Novom Sadu.