OLJI VAMPIRICI PRETI ZATVOR, mora da vrati ogromne sume novca: Bivša zadrugarka imala da poruči samo jedno!

Autor:

Zadruga

20.05.2022

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olja Vampirica osuđena je i mogla bi da ide u zatvor, ako ne isplati basnoslovnu cifru.

OLJI VAMPIRICI PRETI ZATVOR, mora da vrati ogromne sume novca: Bivša zadrugarka imala da poruči samo jedno!

Foto: Goran Doljančević

Bivša učesnica "Zadruge", Hrvatica Olja Einfalt Mihovilović, alijas Olja Vampirica, na Županijskom sudu u Splitu je osuđena po tri od pet tačaka optužnice i moraće da vrati veliku sumu novca u roku od dve godine, jer će u suprotnom završiti iza rešetaka.

Kako se piše, dobila je 10 meseci zatvora za prvu tačku optužnice, po kojoj su ona i suprug oko 148.738 evra zadržali za sebe. Šest meseci joj je izrečeno zbog druge tačke optužnice, a radi se o utaji poreza, oko 4.600 evra na državnu štetu dok je na račun treće tačke - utaja poreza od oko 64.000 evra dobila šest meseci.

Foto: Republika.rs

Olja Vampirica bivša zadrugarka

 

Vamprici je izrečena jedinstvena kazna od godinu dana zatvora koju neće odslužiti ako u roku od pet godina ne napravi novo kazneno delo, prenosi Slobodna Dalmacija. Ona je obavezna da u roku od dve godine vrati novac.

Još dve tačke optužnice (umanjenje stečajne mase na račun poverioca i za sporni poslovni prostor) su odbačene, a treba podmiriti troškove postupka.

- Žaliću se! Nisam zadovoljna jer smo puno radili, a na kraju ispada da ko god je u našem gospodarstvu nešto radio i pokušavao na kraju ispada veliki gubitnik, kao ja i moj suprug. Nismo jedina firma koja je u doba recesije imala ovakve probleme! Želela bih da se promeni situacija u našem društvu... Bili smo iluzionisti, verovali da možemo, ali na kraju smo se zapetljali i napravili greške za koje nismo bili direktno krivi, ali zato ćemo se žaliti. Upali smo u probleme, bili u panici, pravili veliki broj nehotičnih grešaka, nismo hteli da se obogatimo, nego da spasimo radna mesta - ispričala je Olja posle presude koja je donesena.

Foto: Republika.rs

Olja Vampirica dobila je presudu

 

Inače, bivša zadrugarka je sa pokojnim suprugom Markom Mihovilovićem 2009. godine, navodno uzimala novac sa računa firme, kako bi sebi pribavili veliku imovinsku korist koja im ne pripada. Delimično su plaćali dobavljače, ali su nešto zadržali za sebe. U poslovnim knjigama kompanije to je evidentirano na kontu pozajmica pa je tako oštećena firma, pren.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading