SVE ODGOVARA OPISU KRIMINALACA IZ ŠILEROVE! Evo ko je koji ZEMUNAC u seriji ''KLAN''! (VIDEO)

Autor:

Zabava

05.11.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se podudara.

SVE ODGOVARA OPISU KRIMINALACA IZ ŠILEROVE! Evo ko je koji ZEMUNAC u seriji ''KLAN''! (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube.com/serija klan/printscreen/wikipedia

Domaća serija "Klan" trenutno je jedna od omiljenih i najgledanijih kako među mlađom, tako i među starijom publikom.

Piča je zamišljena kao savremena akciona drama, sa do sada neviđenim uvidom u samu srž i srce kriminalnih organizacija, poslova i odnosa, a iako se navodi da su sve podudarnosti sa stvarnim događajima slučajne, inspiracija je definitivno bio Zemunski klan.

U prilog tome govori i činjenica da su oni koji verno prate seriju, uporedili likove i radnju serije, sa stvarnim događajima i likovima. Napravili su video snimak u kom se nalazi kompilacija podudarnosti i navoda, koji lik iz serije bi mogao biti osoba iz stvarnog života.

Karakteristike Milorada Legije Ulemeka pronašli su u liku Francuza, dok je Sretko Kalenića Beli inspiracija za Taleta.

 

Ni kreator serije ne krije da je zemunski klan bio inspiracija, ali je za medije neretko isticao da je ovo samo TV serija i čista fikcija. Serija je, izvorno zamišljena kao trilogija od 24 epizode, gde prvi deo predstavlja rađanje klana, drugi opisuje njegov razvoj i unutrašnje sukobe i treći deo – njegovu propast, međutim, prikazane su i otmice bogataša i političkih neistomišljenika. Ipak, iako nekad deluje kao rekonstrukcija samih događaja, serija i u velikoj meri odstupa od stvarnih događaja koji su zvanično evidentirani.

 

Likovi Šok i Paš zapravo su Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, a Bubon Ljubiša Buha Čume. Lik Predsednik upoređen je sa Slobodanom Miloševićem, šef DB-a sa Jovicom Stanišićem, a šef pedsedničkog kabineta sa Goranom Milanovićem (šef kabineta Slobodana Miloševića).

 

https://www.tiktok.com/@samoistinaaa/video/7159670204123909382?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=6948572927487903237

 

Ni kreator serije Slobodan Boban Skerlić ne krije da je zemunski klan bio inspiracija, ali je neretko isticao da je ovo samo TV serija i čista fikcija. Sama serija je zamišljena kao trilogija od 24 epizode, gde prvi deo predstavlja rađanje klana, drugi opisuje njegov razvoj i unutrašnje sukobe i treći deo – njegovu propast, međutim, prikazane su i otmice bogataša i političkih neistomišljenika. Ipak, u velikoj meri se odstupa od stvarnih događaja zvanično evidentiranih.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading