UŽIVAJTE JOŠ DANAS JER NAM STIŽE ŠOK PROMENA VREMENA... Spremite se za pljuskove i grmljavinu: TEMPERATURA PADA ZA 10 DO 15 STEPENI!

Autor:

Vesti

22.03.2024

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi dan vikenda doneće sunčano i veoma toplo vreme, uz jutarnji slab mraz na jugu i jugoistoku Srbije.

UŽIVAJTE JOŠ DANAS JER NAM STIŽE ŠOK PROMENA VREMENA... Spremite se za pljuskove i grmljavinu: TEMPERATURA PADA ZA 10 DO 15 STEPENI!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Tanjug/J. ILIĆ, Republika, Shutterstock

U većem delu Srbije danas preovladava sunčano vreme, dok se na severozapadu zemlje očekuje kiša i pljuskovi. Maksimalna temperatura će se kretati od 15 do 19 stepeni, dok će u Beogradu biti do 17 stepeni.

Toplo vreme za vikend


Prvi dan vikenda doneće sunčano i veoma toplo vreme, uz jutarnji slab mraz na jugu i jugoistoku Srbije. Maksimalna temperatura biće od 22 do 23 stepena, dok će se jutarnje temperature kretati od -2 na jugu do 6 stepeni na severu zemlje.

Promenljivo vreme sa mogućim padavinama


U nedelju se očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz prodor hladnog fronta koji će rezultirati skretanjem vetra na severozapadni, prolazno i jak. Hladni front će podeliti Srbiju na dva dela sa temperaturama koje će se kretati od 8 stepeni na severozapadu do 22 stepena na jugoistoku, dok će u Beogradu maksimalna temperatura biti do 10 stepeni.

Očekivane padavine i promena temperature


Krajem dana i tokom noći obilnije padavine očekuju se na jugu Srbije, dok će na višim planinama kiša preći u sneg. Na severu zemlje padavine će prestati, a početkom sledeće sedmice biće osetno hladnije.

Promenljivo vreme sa kišom i snegom


U ponedeljak će na severu Srbije biti sunčano, dok se u ostalim predelima očekuje promenljivo oblačno vreme sa kišom, a iznad 800 metara nadmorske visine sa snegom. Maksimalna temperatura biće od 11 do 15 stepeni, dok će u Beogradu biti do 13 stepeni.

Snažan ciklon i topljenje snega


Sredinom sledeće sedmice Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona sa centralnog Mediterana i Jadrana. Očekuju se veoma topla vazdušna masa i jak jugoistočni vetar, sa olujnim udarima na planinama od 100 km/h. Pored toga, sreda će doneti kišu sa pljuskovima i grmljavinom, ali i pesak iz Sahare, što će rezultirati prljavim padavinama. Maksimalna temperatura biće do 23 stepena.

Manji pad temperature uz sunčano vreme


Četvrtak i petak doneće manji pad temperature vazduha, dok se krajem marta i početkom aprila očekuje sunčano i pravo prolećno vreme, uz temperature od 20 do 25 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading