LIDER NARODNE STRANKE I SAM PRIZNAO: Uzimao sam pare od kriminalaca!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić gostujući na TV N1 priznao je da je uzimao pare od kriminalaca koji su uhapšeni u Americi, Patrika Hoa i Tidijana Gadija, kao i od kompanije kineskog tajkuna Ji Jianminga!

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Jeremić

On, međutim, neće da kaže koliko je para uzeo od kriminalaca, jer je svestan da nikako ne bi mogao da opravda šta je za te pare morao da uradi i svestan je da je narodu jasno da toliko pare nije jasno mogao da uzme. 

KONSULTANTSKE USLUGE

Za konsultantske usluge za koje je od kompanije China Energy Fund Committee (CEFC) dobio milionske iznose, Jeremić kaže da se te usluge nisu odnosile na Srbiju, kao ni na Afriku, za šta se terete dvojica diplomata Patrik Ho i Šeik Tidijan Gadio, a da uplaćeni novac nije uopšte velika cifra ako se gleda na svetskom nivou.

Ja nisam državni službenik i nemam obavezu da kažem koliko zarađujem

- Ja sam zatražio od Skupštine Srbije i Agencije za borbu protiv korupcije da stupim u kontakt sa China Energy, dobio sam dozvolu i potpisao sam ugovor...Odlučio sam i da novac ne primim u nekom poreskom raju, nego u Srbiji, gde ću platiti i porez...Konsultantske usluge nisu bile vezane za Srbiju, a predstavnici te kompanije su u vezi sa poslovanjem u Srbiji pričali sa ministarkom Zoranom Mihajlović - rekao je Jeremić.

Za svoje konsultantske usluge i svoje poslovanje mogao sam da dobijem mnogostruko više u inostranstvu

On je dodao i da bi u inostanstvu za svoje usluge dobijao i veći novac.

- Da se razumemo, ja sam diplomirao na Harvardu i Kembridžu, bio sam predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, bio sam i u trci za generalnog sekretara UN, to su stvari koje se na međunarodnom tržištu rada cene, ja sam za svoje konsultantske usluge i svoje poslovanje mogao da dobijem mnogostruko više da sam hteo da živim u inostranstvu, a i novac za te usluge nisam morao da uplaćujem u Srbiji - kazao je Jeremić.

Podsetimo, prema podacima Poreske uprave, u periodu od 2013. do 2017. godine više od 1,3 miliona dolara uplaćeno je na račun privrednog subjekta "Vuk Jeremić PR Agencija za konsalting" od strane kineske fondacije, a prema nezvaničnim podacima, dva puta godišnje CEFC uplaćivala je novac na račun CIRSD-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
cale

30.05.2018 11:18

Ne pise ti se dobro Jeremicu.

kornjacarade

30.05.2018 11:23

a sto bi jos nas narod rekao , ko priznaje , pola mu se dodaje i onda u prdekanu ....

ana

30.05.2018 11:24

Svaka cast na iskrenosti!

sasa

30.05.2018 11:25

Dosli dugovi na naplatu