PROŠAO NA CRVENO BICIKLOM U POŽEGI: kazna stigla na kućnu adresu! PLATIO PAPRENU CENU!

Autor:

Vesti

17.04.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kazne za prekršaje su visoke i mogu ozbiljno da utiču na novčanik prekršioca.

PROŠAO NA CRVENO BICIKLOM U POŽEGI: kazna stigla na kućnu adresu! PLATIO PAPRENU CENU!

Foto: shutterstock

Od 1. aprila, vozači u Požegi moraju da budu posebno oprezni jer su postavljene kamere na četiri ključne raskrsnice u gradu. Saobraćajna policija je već imala priliku da zabeleži neobičan incident - biciklistu koji je prošao kroz crveno svetlo kod Doma zdravlja. Nažalost, nakon obaveznog alkotesta, utvrđeno je da je biciklista imao neverovatnih 3,46 promila alkohola u krvi. Ovo je izazvalo ozbiljnu zabrinutost za njegovu sigurnost, ali i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, te je zadržan na trežnjenju, prenosi RTS.rs.

Kazne za prekršaje su visoke i mogu ozbiljno da utiču na novčanik prekršioca. Za prolazak kroz crveno svetlo, novčane kazne se kreću od 20.000 do 40.000 dinara, dok za nasilničku vožnju vozači mogu očekivati kaznu od 120.000 do 140.000 dinara, zatvor u trajanju od 30 do 60 dana ili čak rad u javnom interesu od 240 do 360 sati.

U međuvremenu, van grada u Prijanovićima, postavljena je kamera koja registruje prekršaje vozača koji se kreću ka Zlatiboru ili Beogradu. Ono što ovu situaciju čini posebno zanimljivom jeste činjenica da se sankcionisanje vrši bez zaustavljanja, a kazne već stižu na adrese prekršilaca širom Srbije. Ograničenje brzine na tom delu puta iznosi 60 kilometara na čas, te vozači trebaju da budu svesni posledica prekoračenja brzine.

Ovo postavljanje kamera za nadzor saobraćaja u Požegi i Prijanovićima ima za cilj unapređenje bezbednosti u saobraćaju i smanjenje rizika od saobraćajnih nezgoda. Ipak, vozači treba da budu dodatno pažljivi i da se pridržavaju saobraćajnih propisa kako bi izbegli visoke novčane kazne i potencijalno ugrožavanje sopstvene i tuđih života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading